2020. augusztus 6., Berta, Bettina

Katolikus csoportok Nagyvázsonyban – internetcsoportból személyes közösség

Orgonisták, kántorok és a budapesti Kolping Gimnázium tanári kara is Nagyvázsonyba szervezett kirándulást a nyár végén. A csoportokat élménydús program várta a faluban. Mint kiderült, a kántorok először Facebook-on ismerkedtek meg, alkottak csoportot és Nagyvázsonyban alakultak egymást megismerő közösségé. 

Az ország legkülönbözőbb pontjain szolgáló katolikus kántorok, orgonisták tartottak szakmai találkozót, közös szezon végi kikapcsolódást Nagyvázsonyban. Vántus Gábor helyi kántor szervezésében töltöttek a többek között Bátaszékről, Szolnokról, Hegyesdről érkező társaság tagjai néhány napot a községben és a környéken. Mint kiderült, a Facebook-csoportban ismerkedtek meg egymással az egyházi szolgálatban tevékenykedő zenészek és határozták el, hogy személyesen is megismerkednek. Keresve találhattunk jobb helyszínt, mint Nagyvázsony – fogalmazott a szervező helyi kántor portálunknak.

A budapesti Kolping Általános Iskola és Gimnázium tanári kara, családtagjai szintén Nagyvázsonyban töltötték az utolsó nyári szüneti napokat. Mindkét társaság meglátogatta a Kinizsi várat illetve a Nemesleányfalui Lovas Egyesület, a Várpanoráma Kft. és Parrag József gazda segítségével kisebb fogatos túrán ismerkedtek meg a település látnivalóival, érdekességeivel. Várakozáson felüli volt a program, az idegenvezetés – fogalmaztak a résztvevők egyhangúan. Többen tervezik, hogy visszatérnek Nagyvázsonyba.

Címkék: , , , , , , , ,

Egy hozzászólás a(z) “Katolikus csoportok Nagyvázsonyban – internetcsoportból személyes közösség” bejegyzésre

  1. […] érkeztek katolikus kántorok néhány napra Nagyvázsonyba. Találkozójukról itt számoltunk be kis cikkünkben. A két napos együttlétről Nagyvázsonyt is szépen bemutató, zenés kisfilm […]