2020. május 28., Emil, Csanád

Csalássorozat a bankfiókban

Előzetes letartóztatásba helyezett a Székesfehérvári Járásbíróság egy 34 éves bankfiók-igazgatót, aki a gyanú szerint 18 hitelügyletet intézett el hamis munkáltatói igazolásokkal – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján. A csalássorozatnak 30-40 gyanúsítottja is lehet, a bank színei  Nagyvázsonyban egyáltalán nem ismeretlenek.

Esztendőn át tartott a csalás-sorozat a bankfiókban

A közlemény szerint a rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya büntetőeljárást folytat egy 34 éves bodajki és egy 28 éves móri férfi, valamint egy 40 éves móri nő ellen hűtlen kezelés és vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A 34 éves férfi 2011 novembere és 2012 októbere között egy pénzintézet székesfehérvári fiókigazgatójaként – a 28 éves férfi rábírására és a 40 éves nő közvetítésével – 18 olyan hitelszerződést kötött különböző emberekkel, amelyhez hamis munkáltatói igazolásokat használt fel. A banknak ezzel több millió forint kárt okoztak. A pénzintézet vezetője a vagyonkezelői kötelezettségének megszegéséért a felbujtójától különböző összegeket fogadott el jogtalanul.

A Fejér megyei rendőrök a fiókvezetőt és bűntársait múlt szerdán fogták el. Mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki hűtlen kezelés és többrendbeli vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt. A 28 éves férfit zsarolással is meggyanúsították, mert életveszélyesen megfenyegetett és bántalmazott egy férfit azért, hogy az egyik kölcsönszerződést az készfizető kezesként aláírja.

A két férfit a Székesfehérvári Járásbíróság múlt pénteken előzetes letartóztatásba helyezte, a nő szabadlábon védekezik. A pannonmédia-fényképeken látható az a bankfiók, amelyikben történtek az események – Nagyvázsonyban sokan ráismernek a bank színeire.

fotó és források: mti-pestisrácok-pannonmédia 

Címkék: , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.