2020. augusztus 15., Mária

Megnyílt a Tanoda

Megnyílt a Hátszél Tanoda, sokan mentek el a megnyitó ünnepségre. A Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület nagyvázsonyi projektje az egész országban példa lehet.

Ahogy arról korábban, egy riportban is beszámoltunk, nagy fába vágta fejszéjét a nagyvázsonyi civil szervezet. A programról az MTI is beszámolt:

Hátrányos helyzetű gyerekek tudását fejlesztik az október elsejétől megnyíló nagyvázsonyi Hátszél Tanodában – tájékoztatta a program lebonyolítója, a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület vezetője az MTI-t. Kandikó Rita elmondta: a tanodát az egyesület által 1999-óta működtetett teleházban rendezik be.

Az egyesület 30 millió forintot nyert pályázati úton ahhoz, hogy harminc nagyvázsonyi és a vonzáskörzetben élő hátrányos helyzetű, mély szegénységben élő – többségében cigány – gyerek tudását fejlessze. Kiemelte: a Hátszél Tanoda nem második iskola, hanem fejlesztő műhely lesz: október elsejétől egyéni tanrend alapján a diákok matematikából, magyar nyelv és irodalomból, németből, kémiából és fizikából kapnak plusz tudást szaktanároktól.

A tanuláshoz eddig is kaptak segítséget a diákok a teleházban, de ezentúl saját képességeiknek megfelelően fejleszthetik tudásukat szakértői irányítással – magyarázta az egyesület elnöke. A 2015. február végéig tartó programban 6-18 éves diákok vesznek részt.

Címkék: , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.