2020. augusztus 7., Ibolya

Államtitkár a Szent Balázs-hegyen

V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) megyei irodáinak tanácskozására kapott meghívót. Az állami vezető a Mersics-pincénél találkozott megyei munkatársaival, akik két napon át ismerkedtek Nagyvázsonnyal és a térséggel.

Közös csapatépítésre hívta Fábry Szabolcs a megyei referens munkatársakat szeptemberben. A meghívásra 15 fő jött el az ország különböző megyéiből, hogy együtt vitassák meg a második félév feladatait és ismerkedjenek Nagyvázsonnyal illetve a Balaton-felvidékkel. A találkozót megtisztelte jelenlétével V. Németh Zsolt, a vidékfejlesztési tárca államtitkára is.

A két napos találkozó első felében Nagyvázsony látnivalóival, majd a Nivegy-völggyel ismerkedtek meg a megyei irodavezetők. A Szent Balázs-hegyen, a Mersics-pincénél Mersics János gazda és Moró János várták a lovas fogatokkal érkező társaságot. Ide érkezett meg a vidékfejlesztési államtitkár is, aki válaszolt munkatársai kérdéseire illetve megvitatásra került a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklus vidékfejlesztési programja is. A résztvevők természetesen megismerkedtek a Mersics-pincészet hagyományos borászatával, turisztikai tevékenységével és fejlesztési terveivel is. Mersics gazda és barátja, Moró János nagy szeretettel mutatták be termékeiket, terveiket és a minőségi gazdálkodást.

Az MNVH munkatársai második napon a Káli-medencével és a Balaton-felvidék nyugati felével ismerkedtek meg. Ellátogattak Szentbékállára, ahol Sárközi Csaba, a megyei közgyűlés tagja fogadta a társaságot. Ezt követően a helyi kőtenger érintésével Salföldre indultak a tanulmányút résztvevői, ahol Somogyi Győző Kossuth-díjas művész, gazdálkodó, huszár-hagyományőrző mutatta be a helyi lovas bandérium munkáját és a huszármúzeumot. Badacsonytördemicen Herczeg Ferenc-kiállítás, Gyulakeszin pedig a Stílus Galéria megtekintésével zárult a program.

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.