2020. julius 11., Nóra, Lili

Nem újul meg a kritikus szakasz

Megkezdődött a Zánka-Nagyvázsony útszakasz felújítási munkálatai, és a Tapolca-Veszprém közötti 77-es főút egy részét is rendbe teszik. Munkálatok viszont nem zajlanak Nagyvázsony belterületi szakaszának legkritikusabb 1000 méterén.

Csak célforgalomban használhatják a kamionok a megújítás alatt lévő Zánka-Nagyvázsony (7312. sz.) mellékutat a munkálatok után is, míg a 77-es úton, a volt szovjet bázis közelében mintegy 3,5 kilométeres szakaszt is rendbe tesz a Magyar Közútkezelő Zrt. A Veszprém-Tapolca közötti utat amúgy is csak e-útdíj befizetése után használhatják a nehéz gépjárművek. Mint kiderült, az ebből befolyó összegből tervezik az úttest későbbi, további javítását is.

Nem újítják meg viszont a Zánkára vezető főút nagyvázsonyi, belterületi részét a zánkai elágazó és a Szent István-templom közti szakaszon. A mellékútnak ez a – többek között a Szent János-hídon és a szerpentinen (képünkön) végighaladó   1 kilométere – a legkritikusabb szakasza.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az utóbbi évek legnagyobb keretösszegét használhatja fel európai uniós forrásból a Veszprém megyei mellékúthálózat rekonstrukciójára. Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében összesen 5,43 milliárd forintos támogatásból 42,8 kilométernyi erősen leromlott állapotú mellékutat újít fel 2013-ban a közútkezelő. A program keretein belül 2013 év végéig megújul a Zánka-Nagyvázsony összekötő út 13,5, a Dudar-Bakonyszentkirály összekötő út 7,8, a Szabadbattyán-Veszprém összekötő út 8,2 és a Balatonakali-Balatonszőlős összekötő út 13,3 kilométeres szakasza.

(fotó: szallaslike.hu)

Címkék: , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.