2020. julius 12., Izabella, Dalma

Leálltak a bankkártyás pénzfelvételek – egy kis időre

A Kinizsi Bank ügyfelei is bosszúsan állapították meg október 3-án, nem tudják használni a bankkártyájukat. Nem a bank hibázott, több pénzintézet bankkártyás rendszere is egyszerre állt le. 

(penvilag.hu, mno.hu)
Leállt a kártyahasználat több banknál Magyarországon, egy processzorcég hibájából kifolyólag az UniCredit, az FHB, a TakarékBank, és a Budapest Bank ügyfelei sem jutottak pénzhez – írja a Pénzcentrum hírportál. Több magyar pénzintézet ügyfelei sem tudták használni bankkártyájukat csütörtök délelőtt. Az ATM-es készpénzfelvétel mellett a kártyás fizetés sem működött – értesült a Pénzcentrum.hu. Volt olyan bank, amely úgy oldotta meg a helyzetet, hogy fiókjaiban díjmentes készpénzfelvételt kínált ügyfeleinek.

Balul sikerült frissítés

A hiba nem a bankok és nem is a kártyatársaságok rendszerében keletkezett, hanem egy több hazai pénzintézettel kapcsolatban álló úgynevezett processzorcég – a First Data Internetional (FDI) – rendszere állt le. A rendszer leállásának hírét megerősítette a Pénzcentrum.hu-nak az FDI Magyarország. Elmondták, az engedélyezési rendszerben egy előre tervezett, és a bankok felé bejelentett rendszerfejlesztést/frissítést hajtottak végre hajnalban.

Ez összesen maximum 30 perces volt, azonban nem volt teljesen sikeres, ezért reggel 8 óra és 9.50 között több bank – az UniCredit, az FHB, a TakarékBank, és a Budapest Bank – kártyarendszere részlegesen leállt. Magyarországon kívül Szlovákiát és Csehországot érintette még a probléma.

A pénzintézetek a technikai meghibásodás miatti kellemetlenségekért ingyenes készpénzfelvételt kínáltak ügyfeleiknek.

Címkék: , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.