2020. augusztus 9., Emõd

Rally-baleset: Városlődön nem úszták meg a nézők

2 VIDEÓVAL

Nagyvázsonyban kevésen múlott a tragédia, Városlődön viszont már mentőhelikopter szállította kórházba a megsérült nézőt egy amatőr rally-versenyen történt balesetben. A baleset egy kiskocsma teraszán érte a vendégeket.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nagyvázsonyi rally-versenyen hajszálon (10 cm-en) múlott, hogy a rendezőt illetve a nézőt nem csapta el egy kisodródott versenyautó. Városlődön nem voltak ennyire szerencsések a nézők, akik amúgy egy söröző teraszán ültek.

Amatőr autósprint verseny zajlott Városlőd és Kislőd térségében 2013. október 19-én 11 óra 30 perctől. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 14 óra 15 perckor Városlődön, a versenypálya szakaszát képező Kossuth utcában, eddig ismeretlen okból az egyik rally autó irányíthatatlanná vált és a kordonon kívül álló nézők közé csapódott. Az eddigi adatok szerint a balesetben hat személy sérült meg, akiket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak.

Az Országos Mentőszolgálat megyei mentésirányítója Lattenstein János elmondta: egy férfit életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vittek a veszprémi kórházba. Két férfit súlyos, illetve könnyű sérülésekkel ugyancsak a veszprémi kórházba vittek mentőautón, míg az ajkai kórházba hárman kerültek: egy-egy férfi súlyos, illetve könnyű sérüléssel, valamint egy nő könnyű sérüléssel.

Az Ajkai Rendőrkapitányság a baleset kapcsán foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – szakértők bevonásával – ismeretlen tettes ellen. A verseny szervezője mindkét helyszínen egy győri rallyklub. Nagyvázsonyban az engedélyt kiadó önkormányzattal szemben egy utca lakói felháborodtak, mivel nem kaptak tájékoztatást (erről itt írunk részletesebben).

fotó: MTI, infoajka.hu

VIDEÓ: Nagyvázsonyban még megúszták a nézők:

Városlődön már nem (infoajka sokkoló videója):

Címkék: , , ,

Egy hozzászólás a(z) “Rally-baleset: Városlődön nem úszták meg a nézők” bejegyzésre

  1. […] Minden más « Rally-baleset: Városlődön nem úszták meg a nézők […]