2020. február 19., Zsuzsanna

Városlődön áll a balhé: súlyos sérülések, az önkormányzat ott is hallgat

2 VIDEÓ A VÁROSLŐDI balesetről + 1 a nagyvázsonyi bukásról

Hallgat az önkormányzat Városlődön, pedig a helyiek tavaly óta beszélnek a rallyverseny súlyos rendezési hiányosságairól. Szörnyű állapotban vannak a sérültek, újjá kellett éleszteni egy idős bácsit.

A nézők nem voltak vétkesek a balesetet következő súlyos, életveszélyes sérüléseket okozó rally-bajnokságban. A szerencsétlenül járt személyek egy presszó teraszán üldögéltek, illetve álltak a kordon mögött – ott érte őket a becsapódás. Esélyük nem volt elkerülni a bajt, egyikük életéért még mindig küzdenek az orvosok. Mint a Pannonmédia (itt elérhető) tudósításából kiderült, néhány helyi fiatal igyekezett segíteni a szörnyű állapotban lévő sérülteknek, amíg odaértek a metők. A cikkben a helyiek arról is panaszkodnak, hogy tavaly is komoly hiányosságokkal szervezték meg a szervezők (győri Arrabona Rally Club) a versenyt. A Pannonmédia beszámol arról is, hogy mind a szervezők, mint az engedélyt kiadó (és a szabályosságot ellenőrző) önkormányzat hallgat a városlődi balesetet követően.

Információink szerint a városlődi baleset vizsgálata a kiterjed a nagyvázsonyi versenyre is. A napokban ellenőrzik a nagyvázsonyi esemény rendezési hiányosságait is, többek között azt a videót, amely rögzítette az itteni borulást (videó itt), és amelyen jól látható: a külső íven (!) nézelődők és a kordonon belül ülő rendező (!) alig bírnak elugrani a kiröpülő versenyautó elől. A közterületet érintő eseményt engedélyező és az együttműködés betartását ellenőrző önkormányzat nem csak Városlődön, hanem Nagyvázsonyban is hallgat. Mint cikkünkből kiderült, nem csak a verseny után és a nézőket veszélyeztető borulás után hallgatott, hanem a verseny előtt is (például a Kertalja utcában – cikk erről itt).

Az alábbi videóból kiderül, a helyzet majdnem ugyanaz, mint a nagyvázsonyi kisodródásnál. A városlődi videó az infoajka.hu felvételeként itt nézhető meg (figyelem, sokkoló felvétel!):

Az alábbi felvételen jól látszik, a sörözőnél lévő nézők a szalag mögött álltak. Szabályosan:

Nagyvázsonyban is szalag mögött álltak a nézők, igaz előtte ült a rendező. Itt nem történt tragédia. Kevésen múlott:

 

 

 

 

Címkék: , , ,

Egy hozzászólás a(z) “Városlődön áll a balhé: súlyos sérülések, az önkormányzat ott is hallgat” bejegyzésre

  1. […] más « Rally-baleset: Városlődön nem úszták meg a nézők Városlődön áll a balhé: súlyos sérülések, az önkormányzat ott is hallgat […]