2020. augusztus 6., Berta, Bettina

Nem kap mindenki meghívót: a polgármester megdöbbentő levele és lódításai

KIEMELT TÉMÁNK

Karácsonyra, a Szeretet ünnepére készül Vigh-Krupla Orsolya polgármester. A “nem megosztással” kampányoló polgármester asszony minden eddiginél durvábban tanúsít kirekesztő magatartást, miközben valótlant állított egy másik bejegyzésében.

Egyre durvább és egyértelműbb Vigh-Krupla Orsolya, nagyvázsonyi polgármester kirekesztő magatartása, amit még tavaly kezdett el. Idén megtoldotta lódítással is.

Előzmények

A “nem megosztó” (ez volt a kampányszórólapján), 2011-ben megválasztott polgármester egyeztetésre hívja a község szervezeteit – illetve csak azok egy részét. A téma az Adventi Örömök rendezvénysorozat. Ami ugye a Szeretet ünnepéről szól(hatna). Miután több szervezet nem kapott meghívást az egyeztetésre, egyikőjük kulturált levelet írt a falu vezetőjének. Fábryné dr. Takács Tímea, a Pontes Alapítvány vezetője. Ahogy az Fábryné leveléből is kiderül, ez a szervezet indította el 2006 telén az adventi rendezvényeket 4 héten át, saját költségén és állított betlehemet a falu központjában. Ezt követően a Gyermekek karácsonyfája akciót is megszervezte a gyermekeknek, majd épített egy játszóteret 2008-ban. A polgármester regnálása óta az alábbi fejlesztéseket, eredményeket tette le a faluban a Pontes:

– játszóteret épített (2012, mintegy 6,5 milliós fejlesztés)

– felújította a Községháza előtti közparkot (mintegy 8 milliós fejlesztés, 2012)

– megszervezte a Református Egyházzal a házi segítségnyújtó szolgálatot is, ahol 6-8 helyi embernek munkát adva több, mint 60 idős emberről gondoskodnak napi szinten a munkavállalók (2012-2013).

– ez a szervezet gondoskodik 2007 óta a helyi civil közszereplők elismerő díjairól minden évben (évi 3 díjazott)

– néprajzi múzeum kinyitása, üzemeltetése és mintegy 2 millió forint értékben a tető valamint az udvari kútház felújítása

Kijelenthető, hogy a civil szervezet mind anyagilag, mind egyéb értelemben többet tett a falu fejlődéséért az elmúlt két-három évben is, mint a község vezetése.

Az alapítvány nem alaptalan megdöbbenését követően kulturált levelet is írt a községvezetőnek

Vigh-Krupla Orsolya: úgy készül az Adventre, hogy szelektál és lódít

Az alapítvány levele

 Tisztelt Vígh Krupla Orsolya!
Megdöbbenéssel tapasztaltam ismételten, hogy az Adventi örömök c.programsorozat előkészítése céljából a civil szervezeteknek tartott  megbeszélésre alapítványunk nem kapott meghívót. Kérem tájékoztasson ennek okáról, és tájékoztassa a testületet arról, hogy egyes civil szervezeteket  kizárnak ezekről a megbeszélésekről oly módon, hogy a művelődésszervező nem küld részünkre meghívót. Sajnos a honlapon sem találtam meg a meghívót, holott elvárható lenne, hogy ezek a meghívók felkerüljenek a honlapra.
Emlékeztetem, hogy az Adventi örömök programsorozat ötletgazdája, a program névadója is a Pontes Közhasznú Alapítvány, az első alkalom a református parókián került megrendezésre, és az élő betlehemet a parókia udvarán állították fel. Ezért joggal várható el, hogy a program ötletgazdája meghívást kapjon az előkészítő megbeszélésre (2011-ig minden községi civil közösség és egyházközség meghívást kapott az ilyen egyeztetésekre – a szerk.). Örömmel értesültem azonban arról, hogy a református gyülekezet lelki vezetőjének felvetése nyomán a Betlehem kikerül a köszégháza előtti térre (méltó helyére, Vigh-Krupla Orsolya 2011 telén egy hátsó udvarra száműzte azt – a szerk.), mint arra már a korábbi faluvezető többször tett kísérletet és az adventi koszorú meggyújtására, mint arra már többször volt példa Ön előtt, az egyházak képviselőinek jelenlétében került sor. Várom válaszát. Üdvözlettel:  Fábryné dr. Takács Tímea

A polgármester válasza:

Tisztelt Fábryné dr. Takács Tímea!
Ezúton tájékoztatom, hogy az adventi rendezvénnyel kapcsolatos megbeszélésre azon személyek, szervezetek, intézmények kaptak meghívást, akik évről-évre  részt vállalnak annak előkészítésében, megszervezésében. Nem küldtünk minden  civil szervezetnek meghívót, mivel ez nem egy civil fórum volt, hanem megbeszélés. Üdvözlettel: Vigh-Krupla Orsolya. 

Pontes reagálása a polgármester-levélre:

Az alapítvány elnöke kellően megdöbbenhetett a válaszlevélen, hiszen az alapítvány nem csak kezdeményezője, hanem később is éveken át aktív szereplője, szervezője, támogatója volt az adventi eseményeknek. Önkéntesei a legutóbbi években is részt vettek a felnőtt, néptáncos betlehemi műsorban. Fábryné levélben reagált a polgármester cinikus soraira: 

Bár az alapítvány tábláját lerúgták a fő téren és a játszótéren is, a civil szervezet több eredményt ért el a falu fejlődéséért 2 év alatt, mint a polgármester

Tisztelt Vígh Krupla Orsolya!
Megdöbbenve olvasom válaszát. A Pontes Alapítvány sokat tett az elmúlt években a faluért, számos programot szervezett, és szervez is a jövőben, ezt nem vitathatja el. A közösségi életnek, a civil életnek mi is részese vagyunk Nagyvázsonyban, ha Önnek nem is tetszik. Személyes sértettségét félre kellene már tennie. Kérem a jövőben küldjön a Pontes Alapítványnak, és minden civil szervezetnek meghívót ezekre az alkalmakra, és mutassa meg levelezésünket kinyomtatva a képviselő testületnek, és számoljon be, hogy melyek azok a civil szervezetek, akik erre a civil megbeszélésre nem kaptak meghívót, illetve évek óta, ahogy Ön mondja, nem kapnak meghívót. Üdvözlettel: Fábryné dr. Takács Tímea”

A 3 millióba kerülő Vigh-Krupla Orsolya őszi lódításai

A nagyvázsonyi polgármester alig egy hónapja (október 7-én) azt írta a facebook-on, hogy azért nem ment el egy rendezvényre, mert nem kapott meghívót a vidékfejlesztési fórumra, amelyet Nagyvázsonyban tartottak. Ahogy kiderült, nem írt igazat a polgármester, hiszen a fórumra írásos meghívót kapott a rendezvény előtt 10 nappal. Épp olyat, amilyet minden más polgármester is a környéken, akik aztán el is jöttek a nagyvázsonyi eseményre. Amikor szembesült hazugságával polgármester asszony, önmagát sajnáltatva úgy reagált, hogy “mindenhova elmegy, ahol szívesen látják”. Érthetetlen volt ez a mondata is, hiszen a Pontes elhívta a faluközpont-átadásra és még a szalagátadást követően neki nyújtották át az átadott park szalagját. Lányos zavarában újra csak csúsztatott egyet a facebook-on Vigh-Krupla Orsolya: elődjéhez mérve magát azt állította, hogy fizetése fele annyi, mint a volt polgármesteré. Ebben az állításban az a hazugság, hogy ő mellékállásban kerül  3 millióba, ellentétben elődjével, aki időarányosan nem keresett többet (sőt) napi 10-12 órában.

A matekhoz még annyit tennénk hozzá, hogy a faluban egyenlőre Vigh-Krupla Orsolya vezette önkormányzat két és fél év alatt jelentős fejlesztést egyáltalán nem tud felmutatni, ellentétben a 2006-2011 közti 4 és fél év több, mint 200 millió forintos fejlesztéseivel.

Kiemelt témáink korábban

Másutt ingyen, Nagyvázsonyban 200 Ft-ért viszik el a zöld hulladékot

Polgármesterek országos tanácskozása Dörgicsén – célkeresztben a jövőre induló vidékfejlesztési program

Rally: baleset Városlődön, baljós előjelek Nagyvázsonyban, hallgató önkormányzat

A polgármestert hidegen hagyták a falujában zajló események

Születése óta kerekes székhez kötött – nem engedték be kedvezménnyel a veszprémi állatkertbe

Rally-bukás

Hungarikum-konferencia

Sólyi konferencia a vasútért

50-es évek újratöltve: feljelentgetők a vár körül

Gaztenger az Árpád-kori romoknál (is)

Kettesben: Lánchíd-riport Nagyvázsonyról, Balaton-felvidékről, Dumaszínházról, értékekről

Egy év után a lakosok cselekedtek, nehogy tragédia történjen

Elképesztő állapotok a Pálos-romoknál

Fesztiválok – idén is Nagyvázsony nélkül

Fogatos zarándoklat – nagy siker a Pontes programja

A munkahelyek megszűnésére hívták fel a polgármester figyelmét – aki így visszavonta előterjesztését

Nehéz 2011-2012-es örökségről számolt be az új várkapitány

Miért maradt idén zárva a Néprajzi Múzeum

Lovas zarándoklat – rádióriport

Apu újra kivitelezhet: napelemes projekt útjavítás-pályázat helyett

Ilyen még nem volt: kölcsönnel indítja a szezont a vár

Tatabányai panellakásba bejelentett pályázatíró cég a nagyvázsonyi önkormányzat megbízottja

Elmaradt lovasfarsang – lóvá tett turisták és Megvan a felelős is

A jegyző is ígérte, mégsem értesítettek – pályázatkezelés Nagyvázsonyban

Újabb pályázatelutasítás

Brutális hitel másfél év alatt

Ügyészségi elégtétel: becsületsértő volt a 2011-es kampány

2011-es időközi kampány: Nyuzó László ügyészségi megrovást kapott

Országos napilap cikkezett a falu cégelnökének lejárató magatartásáról

Önkormányzati adósság-elengedés – vagy Vázsonyban még sem?

Elbukott az önkormányzat óvodapályázata

Lélekemelő lovasfelvonulás, emlékműátadás

Várvezető választás – sajátos titkolózás

Három oldal ingyenreklám – simán cáfolható csúsztatások a falu újságjában

Lóvá tett képviselők

Lemondott a vár vezetője

Nem először hibázó körjegyző: A német kisebbségi önkormányzat megszünése

4,5 milliós veszteséget termelő vár

Hatósági figyelmeztetést kapott a körjegyző

29 milliós veszteség, kontra…

Nem nyert a Kertalja u-i felújítás-pályázat, de 1,8 millióba került

Súlyos milliók marketingre

Füreden folytatja a Dumaszínház – elvesztette településünk legjelentősebb fesztiválját

Várügy: az önkormányzat a drágább megoldást választotta, nem kellett a helyi jelölt

Két nyílt képviselő nyílt levele

Hova folytak a százezrek? (Demokrata-cikk)

Címkék: , , ,

3 hozzászólás a(z) “Nem kap mindenki meghívót: a polgármester megdöbbentő levele és lódításai” bejegyzésre

  1. […] két emlékművet és a faluközpontot építő, a betlehemet alapító szervezet sem – írásunk erről itt olvasható). A lelkipásztor a fórumon kifejtette: ha ez az egész falu betleheme, akkor azt központi helyre […]

  2. […] Önkormányzati személyválogatás: nem kapott mindenki meghívót – például az ötletgazda… […]

  3. […] Önkormányzati személyválogatás: nem kapott mindenki meghívót – például az ötletgazda sem […]