2020. julius 6., Csaba

Sikeres volt az első félév – Napló cikk a nagyvázsonyi irodáról

Fél éve kezdte meg működését a Magyar Nemzeti Vidékhálózat Veszprém megyei irodája Nagyvázsonyban. Decembertől civil szervezetek munkatársaival bővül az iroda tevékenysége. A Veszprém megyei Napló terjedelmes írásban számolt be az MNVH megyei munkájáról.

Fábry Szabolcs irodavezető április óta szervezi az MNVH megyei vidékfejlesztési munkáját. Fotó: veol.hu

Decemberben lejár a vidékfejlesztés 2007-2013-as ciklusa és a 2010-ben megválasztott új kormány által előkészített Vidékfejlesztés 2014-2020-as program kezdi meg működését országszerte. A vidékfejlesztéshez fognak tartozni új, önálló alprogramként a fiatal gazda programok, a rövid élelmiszer-ellátási láncok, de többek között a vidéki IKSZT-k fejlesztése, az önkormányzati bel- és külterületi közútfejlesztések is. A vidékfejlesztési program társadalmasítására V. Németh Zsolt államtitkár az MNVH irodahálózatát kérte fel. A bő fél éve felállt országos hálózat Veszprém megyei munkájáról a megyei napilap újságírója, Varga Ibolya írt terjedelmes cikket az újság 2013. november 11-i számában.

A Napló cikke beszámol arról, hogy az iroda felállításával és vezetésével Fábry Szabolcsot bízta meg a minisztérium, aki a megye különböző pontjain nagyon tevékeny időszakot, több tucat szakmai fórumot, rendezvényt tudhat maga mögött. Az MNVH feladata, hogy hálózatba szervezze a vidékfejlesztésben érdekelt szereplőket: gazdákat, vállalkozókat, önkormányzatokat, egyházakat, őstermelőket, de a magyar vidékért elkötelezett magánszemélyeket is.  Az MNVH-nál a regisztráció ingyenes (www.mnvh.eu), akik pedig bármelyik hónap első hetében előzetes nyilvántartásba vetetik magukat, már pályázhatnak is. Regisztrálni az MNVH honlapján illetve személyesen az irodában lehet (20-4417-803, 30-6963-575, veszpremmegye@nakvi.hu). Az iroda civil szervezetek segítségével új munkatársakkal bővül decembertől, hogy a jövőre induló pályázati, szervezési munkában minél hatékonyabb munkát végezzen a vidékfejlesztés Veszprém megyei bázisa.

Az eredeti, teljes Napló-cikk letölthető az internet, ha ide kattint.

 

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.