2020. május 28., Emil, Csanád

Új vezetők a házi segítségnyújtóknál

Több, mint egy éve kezdte meg működését a Református Egyház vezetésével, a Pontes szervezésében a házi segítségnyújtó szolgálat Nagyvázsonyban is. Idén új központi vezetők kerültek a szolgáltatás élére. Balaton.Vehir.hu bemutató-cikke.

A Hajmáskér-Sólyi Református Egyház vezetésével indult el a Református Házi Segítségnyújtó Szolgálat a megye több pontján. Nagyvázsonyban és térségében a Pontes Alapítvány szervezésével létrejött szolgáltatás 6-8 helyi lakosnak ad munkát és 60-80 idősről vagy/és betegről gondoskodnak a szervezet munkatársai napi rendszerességgel. A Balaton.Vehir.hu cikkében bemutatkozik a két új vezető is:

Szanyi Andrea személyesen elmegy minden új gondozotthoz

“Szanyi Andrea, a Házi Segítségnyújtó Szolgálat új vezetője 2013. szeptember elsejétől vette át a szolgálat vezetését. Szociál pedagógiai és egyéni fejlesztő mentálhigénikus szakon szerzett diplomát. Hírportálunknak elmondta, hogy a legnagyobb kihívás a mindennapi feladatok koordinálása. Az új ellátottak felvétele esetén mindig elmegyek a helyszínre, azért, hogy személyesen ismerjem meg az ellátandó személyt, körülményeit, kívánságait és nem utolsósorban azért, hogy meggyőződjek róla, hogy munkatársaink a gondozók egyáltalán el tudják e látni – fogalmazott Szanyi Andrea. Majd hozzátette, hogy nagyon fontos kialakítani egy “összképet” az előzetes környezettanulmányhoz.

Bessenyei Brigitta: a gondozók több, mint 1100 személyt látnak el naponta

A mindennapi rutinfeladatok mellett a bevásárlás, gyógyszerek kiváltása, házi munkán kívül igen nagy az igény az ellátottak körében a mindennapi beszélgetésekre, hiszen a legtöbbjük egyedül élő időskorú, akik szívesen veszik elő a régi fotókat az albumokból, és felelevenítik életük meghatározó élményeit. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert fenntartónk a református egyház. Szerencsés helyzetben pedig a lelki kapcsolat is létrejön az ellátott és a házi segítségnyújtó között. Természetesen szolgáltatásaink teljesen díjmentesek – zárta gondolatait a vezető.

Bessenyei Brigitta Nyíregyházáról került a szolgálathoz 2013. november elsején. A 130 fős gondozói csapat vezetője. Szociál pedagógiai szakos és ukrán nyelvű bölcsész diplomákkal rendelkezik. Napi feladatom a 130 gondozó ellenőrzése, kapcsolattartás és nem utolsó sorban a gondozók által kitöltött naplók ellenőrzése – mondta. Majd hozzátette, hogy a gondozók naponta 1175 ellátottat látnak el Veszprém, Várpalota, Balatonalmádi és Zirc kistérségek településein. A közelgő ünnepekre való tekintettel és az időskorúak védelmében a rendőrséggel közösen előadást szervez a különböző bűncselekmények megelőzése érdekében.
Szervezetük erőssége a biztos és erős református egyház és közösség, ami mindenképpen elősegíti, hozzájárul a mindennapi ellátás sikerében.”

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.