2020. julius 10., Amália

Kereszt-kérdés

Különös kereszt, műalkotás (?) került ki a temető elé. A képviselők és az építési hatóság munkatársai nem tudnak róla, a szomszéd falu plébánosa nem tartott rá igényt. A polgármester hozatta az “alkotást” Nagyvázsonyba.

Mint azt hivatalos forrásból megtudtuk, a község költségére Vigh-Krupla Orsolya polgármester megbízására egy helyi vállalkozó hozta el azt a keresztet, amelyet különböző beton-elemekből áll. A kereszt felállításra került a temető bejárata mellett.

A kereszt vagy emlékmű felállításáról az általunk megkérdezett három képviselő és alpolgármester nem tudott, a felállításáról információik szerint testületi határozat nem született. Ez annál is érdekesebb, mert ahogy arról az Építési Hatóság tájékoztatta önkéntesünket, minden közterületen (különösen műemlék-környezetben) felállított építmény építéshatósági engedély-köteles. Akkor is, ha testületi határozat van róla, vagy akkor is (mint ebben az esetben), ha nincs.

A polgármester egyéni akciója nem mindenkinek tetszik – például az általunk megkérdezett lakóknak, képviselőknek egyáltalán nem. De nem csak a közpénzből kifizetett ára miatt, hanem az alkotás-szerűség külseje miatt sem. Mint megtudtuk, ezeket a kereszt-szerű betonkockákat szerették volna a Művészeket Völgyében is korábban felállítani, de a helyi plébános és polgármesterek nem kértek belőle.

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.