2020. augusztus 3., Hermina

Megyei első, országos harmadik a nagyvázsonyi mentős és polgárőr

FRISSÍTVE november 23-án

Mentősök nyerték azt a megyei versenyt, amely csapatnak Zékány Zsolt is tagja volt. A nagyvázsonyi mentős dicsőséget szerzett a falunak (is) egy másik versenyen:  a Polgárőrség országos versenyén is harmadik helyezést ért el. 

A mentősök, rendőrök, tűzoltók (katasztrófa-védelmisek), pénzügyőrök, büntetés-végrehajtási intézmények dolgozói és katonák mérték össze csapatban tudásukat, műveltségüket, ügyességüket, felkészültségüket a Társjáték nevű versenyen. A november 22-én, szombaton rendezett versenyen a megyei csapat tagja volt a veszprémi Gruber Szabolcs és Makai Róbert mellett a nagyvázsonyi Mentőállomás tagja, Zékány Zsolt is (képünkön jobbszélen – fotó: fb.). A versenyen a nagyvázsonyi mentőst is soraiba tudó mentőszolgálatos csapat első helyezést ért el.  Ide vonatkozó hírünk, hogy a nagyvázsonyi Mentőállomás 200-ben kezdte meg a községben működését. Mindjárt első hivatalos napján életet mentett és azóta is sokszor jött jókor a gyors segítség a faluban illetve a környéken. A Veszprém megyei mentősök “04 alapítványa” hiába kért ősszel (ha más nem, jelképes) támogatást a községtől, a “pénzbőség” ellenére nem kapott szimbolikus, de erkölcsileg mégis sokat jelentő hozzájárulást.

Zékány Zsoltnak nem ez volt az első sikere az egyen- illetve formaruhások versenyén. A polgárőrök hasonló megyei Polgárőr-versenyén megyei első helyezést ért el a nagyvázsonyi mentős. A szabadidejében polgárőrséget is vállaló Zékány Zsolt a megyei első helyezést követően országos versenyen harmadik helyezést ért el egyéni versenyben. A nagyvázsonyi polgárőrrel felálló Veszprém megyei Polgárőr-csapat ugyanezen országos Polgárőr-versenyen csapatban harmadik helyezést ért el. Ezt a versenyt kora ősszel rendezték. Sajnos a helyi honlapon, önkormányzati újságban a hír nem jelent meg, mi is későn értesültünk a sikerről. Most volt lehetőségünk beszámolni Zékány Zsolt sikeréről és gratulálni neki és csapattársainak.

A polgárőr-versenykülön  internetes beszámolója itt olvasható

 

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.