2020. augusztus 3., Hermina

Adventi programokkal készülnek a civilek, egyházak, intézmények

Idén nyolcadik alkalommal kezdődik meg az Adventi Örömök rendezvény-sorozat Nagyvázsonyban. A civil szervezetek, hagyományőrzők, intézmények és az egyházi közösségek készülnek egy-egy hétvégén karácsonyváró műsorral. 

A plakátokon a VII., valójában a VIII. Adventi Örömök kezdődik december 1-vel Nagyvázsonyban (az első alkalomra 2006-ban került sor). Az idei programban is a helyi hagyományőrzők, civil szervezetek, intézmények készülnek egy-egy vasárnap karácsonyváró műsorral. A betlehem visszakerült méltó helyére, a faluközpontba, a műsorok pedig vasárnaponként 16.30 órakor kezdődnek a 2010-2011-ben felújított IKSZT épületében.

Első vasárnap kézműves program és az iskolások műsora lesz látható, második vasárnap újra az iskolások műsora következik Mics Péterrel, harmadik vasárnap a népi táncosok, negyedik vasárnap pedig a dalkör szolgálnak az ünnepkörhöz illő műsorral. A község civiljei, intézményei hétköznap is több programmal várják az érdeklődőket. Részletes műsorplakát letölthető innen.

Az egyházi közösségek is készülnek a karácsonyra és közreműködnek az adventi gyertyagyújtásokban is. A reformátusoknál adventi a karácsony előtti napokban evangelizáció lesz a parókián, december 14-én, 17 órakor pedig adventi orgonakoncert lesz a nemesleányfalui evangélikus templomban.

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.