2020. julius 12., Izabella, Dalma

Padrongálás Leányfaluban is…

Két suhancot láttunk, de mire odaértünk, elfutottak – írja önkéntesünk. Nemes-leányfaluban is megrongálták a sokaknak örömet okozó kültéri padot. Levélírónk az utóbbi időben úgy érzi, lassan népszokássá válik a faluban a rongálás.

Az idei télben nem fog ilyen szépen mutatni a leányfalui legelő padja. Szétrúgták...

A megszűnt volt Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Csebi Pogány Péter állíttatta saját költségén azt a padot Nemesleányfalu és Nagyvázsony közötti réten, aminek nem csak a helyiek, hanem a turisták is nagyon örülnek. Rendszeresen fotózzák, a vándorok pedig megpihennek rajta. Remekül illeszkedik a kis pihenő a mellette álló hagyásfához, a tájhoz és a réten legelésző magyar tarka csordához is.  A pad környékét a Csebi Pogány-házaspár rendszeresen gondozza is, ápolja, összeszedik a szemetet és minden tavasszal önkéntes munkában le is festik a rét egyik jelképévé vált “utcabútort”.

Önkéntesünktől kaptuk azt a fotót, ami arról tanúskodik, ismét rongálás történt a községben (legutóbbi esetről itt írtunk). Ezúttal nem táblát, nem faluközpontban lévő padokat, hanem a leányfalui réten található padot rúgták szét. Önkéntesünk elmondta azt is, hogy amikor észrevették, hogy rugdossák a padot, odasiettek, de a két suhanc, mire odaértek leállítani őket, elfutottak Nagyvázsony irányába. Levélírónk úgy látja, hogy sajnos az utóbbi években építő munka helyett népszokássá válik a rongálás….

Támpontként otthagyták személyleírásukat és cigarettacsikkjüket az “erős fiúk”. Információink nincs arról, hogy történt-e az önkormányzat részéről intézkedés. Az eset december 10-én történt, Adventben

Címkék: , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.