2020. junius 5., Fatime

Trafiknyugta buktatta le a fatolvajokat

A Kab-hegy túloldalán, falopás után hagyták ott azt a nyugtát a tolvajok, ami alapján beazonosították őket és rendőrkézre is kerültek.

Falopás helyszínelésére érkeztek ki a rendőrök, és a helyszín közelében bukkantak rá a nyomozók a blokkra, mely alapján sikerült beazonosítani a gyanúsítottakat. Az elkövetők néhány órával a bűncselekmény elkövetése előtt egy devecseri dohányboltban vásároltak.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a három gyanúsított, B. Roland 19 éves, O. Ferenc 32 éves és O. Ervin 28 éves pusztamiskei lakosok 2013. december 16-án az esti órákban 9,5 köbméter bontott akácfa oszlopot tulajdonítottak el egy Nyirád határában lévő erdőből. A tüzelőnek szánt faanyagot ezt követően Pusztamiskén, egy kavicsdomb mögött pakolták le, miután azt a bérelt tehergépkocsijukkal, két fordulóval az erdőből elszállították.

A rendőrök trafiknyugtát találtak a helyszínen. Ez vezetett el az elkövetőkhöz

A lopásról másnap reggel a helyi erdész értesítette a rendőrséget, akik a bűncselekménnyel érintett erdőterületen helyszíni szemlét tartottak. A szemle során a maradék, alig egy köbméter mennyiségű faoszlop közelében egy devecseri dohányboltban kiállított nyugtára bukkantak a nyomozók, mely alapján forró nyomon indultak az elkövetők felderítésére. Feltételezhető volt ugyanis, hogy a blokkot a fatolvajok hagyták hátra a helyszínen.

A három gyanúsítottat végül még aznap, 2013. december 17-én sikerült beazonosítaniuk a nyomozóknak, akiket a kora délutáni órákban Devecserben fogtak el. Gyanúsított kihallgatásukkor beismerő vallomást tettek, tőlük az eltulajdonított fát lefoglalták, amelynek köszönhetően a sértett kára teljes egészében megtérült. B. Roland, O. Ferenc, valamint O. Ervin ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tapolcai Rendőrkapitányság.

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.