2020. junius 2., Kármen, Anita

Átmenetileg “költöznek” a reformátusok

Fűthető templomban tartják istentiszteleteiket a Nagyvázsonyi Református Egyházközség tagjai a téli hónapokban. Az evangélikusok adnak meleg helyet a közösségnek. 

Január 5-től várhatóan március közepéig a vasárnapi, 10 órakor kezdődő református istentiszteletek nem a faluközpontban található református templomban, hanem az evangélikus egyház Kinizsi vár melletti templomában (képünkön) lesznek. A két felaekezet megállapodása értelmében a reformátusok hozzájárulnak az evangélikus templom fűtésköltségeihez fogyasztásuk arányában. Az evangélikus közösség vár melletti templomát kéthetente, vasárnap 14 órakor használja, kéthetente pedig a nemesleányfalui templomban tartják az istentiszteletet.

A téli “költözés” oka, hogy a vár melletti evangélikus templom fűthető, így sokkal jobb körülmények között tarthatják úrnapi alkalmaikat. A két protestáns felekezet összefogására, hasonló együttműködésére több helyszínen példa van a környéken, például Tapolcán közös templomot használnak egész esztendőben. A nagyvázsonyi reformátusok hálásak a helyi evangélikusoknak a “befogadásért”.

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.