2020. augusztus 15., Mária

Délvidéken kezdődött a Nemzeti sorskérdéseink sorozat

VIDEÓVAL

A Civil Összefogás Fórum (CÖF), a Rákóczi Szövetség és a Vajdasági Magyar Civil Szövetség “Nemzeti sorskérdéseink” néven indított előadás-sorozatot Délvidéken. Az első előadók egyike Nagyvázsonyból érkezett Kishegyesre.

A délvidéki Kishegyesen kezdődött fórumsorozat az egyik első lépcső abban a rendezvénysorban, amelynek részeként a Kárpát-medencei magyarság jövőjéről tartanak előadásokat, beszélgetéseket a szervezők. Az első alkalomra Kishegyesen került sor, ahol a közös Kárpát-medencei kulturális, gazdasági-társadalmi együttműködések lehetőségeiről, az elvándorlás megállításáról és a választások, a közélet aktualitásairól esett szó.

A CÖF 10-12 előadót kért fel az országból az együttműködésre, köztük a nagyvázsonyi Pontes Alapítvány alapítóját, Fábry Szabolcsot. A kishegyesi fórumról részletesebb cikk a délvidéki portálon itt olvasható, a magyarországi Polgárportál beszámolója pedig innen tölthető le. A rendezvény Délvidék és Erdély több, magyarlakta városában február-április között folytatódik.

Videó (Pannon TV, Szabadka – kishegyesi fórum a 40. perctől nézhető meg):

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.