2020. augusztus 4., Domonkos, Dominika

Barnagi reformátusok sikeres pályázata

Sikerrel pályáztak a barnagi reformátusok fejlesztési pályázaton a “közösség megmaradásáért”. A négy falut ápoló lelkész három gyülekezete is pályázati sikernek örvendhet. A térségben a szentgáliak és a monoszlóiak is komoly eredménnyel pályáztak. 

Nagy kihívás olyan magára maradt kis közösségben szolgálni, mint Barnag, Balatonszőlős, Pécsely. Sipos Csörsz Csanád lelkipásztor néhány éve került az egyházközséghez és sikeres pályázatokkal igyekszik fejleszteni a közösséget és annak templomait.

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a tisztelt igénylőket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága meghozta döntését az egyházak közösségi célú programjainak és beruházásainak, valamint az egyházi épített örökség védelmére és egyéb beruházásokra irányuló támogatására vonatkozó felhívások kapcsán.

A döntéslistán Barnag is és Sipos Csörsz Csanád vezette gyülekezetek közül Balatonszőlős és Pécsely is megtalálható. Barnagon 1 és fél millió forint támogatásnak örülhet a gyülekezet a “Közösségünk megmaradásáért” projekt keretén belül. A térségünkben a szentgáli hívek is komoly pályázati eredményt tudtak felmutatni: a templomfelújításra 9 milliót nyert a helyi közösség, míg Monoszlón az Árpád-kori műemléktemplom felújítására 1 millió forintot nyertek a reformátusok. Támogatási lista letölthető innen.

Fotó: Sipos Csörsz Csanád a mezőföldi egyházmegye konferenciáján (mezofoldiem.refdunantul.hu)

 

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.