2020. julius 10., Amália

Tanácskoztak a LEADER szervezetek

A Veszprém megyei LEADER-szervezetek vezetőségei tanácskoztak a Megyeháza könyvtártermében. A programot az MNVH Veszprém megyei, nagyvázsonyi irodája szervezte. 

Valamennyi megyei LEADER-szervezet képviselte magát azon a tanácskozáson, amelyet Fábry Szabolcs, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) Veszprém megyei irodavezetője szervezett a Megyei Önkormányzat Könyvtártermében. A helyi akciócsoportok újjáalakulását, szervezését segítendő találkozón a LEADER-vezetők átgondolták, hogy miként tudják folytatni a vidékfejlesztési munkát úgy, hogy egy-egy akciócsoport ne lépje át a megyehatárokat.

A LEADER-akciócsoportok 2007-2008-ban alakultak az önkormányzatok, a vállalkozói és a civil szféra összefogásával területileg egységes térségi szervezetekként. Ezt követően a megalakult szervezeteknél lehetett kérelmet benyújtani különböző vidékfejlesztési kis projektekre (játszóterek, vállalkozás-fejlesztések, településközpontok stb.). A Vidékfejlesztési Minisztérium a 2014-2020-as uniós forrásciklusra újjá- vagy átalakuló Leader-összefogások koordinálására, segítésére az MNVH-t kérte fel.

Mint a tanácskozáson kiderült, a Nagyvázsonyt közvetlenül érintő Éltető Balaton-felvidék LEADER Egyesület nem tervez változást a jövőben. Ugyanazon a területen kíván tovább működni az elkövetkező 7 évben is, ahol 2007-2013 között is működött (Sümeg – Nyírád – Halimba – Művészetek Völgye – Nagyvázsony  -Nivegy-völgy – Dörgicsei medence – Zánka-Alsóörs közötti partmenti települések).

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.