2019. december 11., Árpád

Iskolai lovasoktatás

Lovasoktatás indul az iskolákban szeptembertől, adott tájékoztatót a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája. 

Hamarosan elkészül az a kormány előterjesztés, amely azt célozza, hogy 2014 szeptemberétől a jelenleginél több általános iskolában valósuljon meg a lovasoktatás – mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Kecskeméten. Budai Gyula és Dallos Gyula mesteredző, örökös magyar díjugrató bajnok a Bács-Kiskun megyei városban, a Hírös Lovardában egy tanrendi lovasórán vett részt.

Az államtitkár beszámolt arról, hogy az általános iskolai lovaskultúra-oktatás széles körű bevezetésének lehetőségeiről a Vidékfejlesztési Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, valamint a Magyar Lovassport Szövetség képviselőivel folyamatos az egyeztetés, valamint arról is szólt, hogy egy munkacsoport alakult a lovaskultúra-oktatás kiszélesítésére.

A tervek szerint idén ősszel az általános iskolák harmadik, negyedik és ötödik osztályában indulhat el a lovas-oktatás központi költségvetési forrásból. A tantárgy a tanulók számára választható lesz. A nemzeti lovaskultúra-oktatás főbb célkitűzései között a lovaskultúra, a magyar lovas hagyományok, a lovaglás gyakorlati alapjainak megismertetése, valamint a környezettudatos és egészséges életmódra történő nevelés szerepel.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Címkék: , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.