2020. augusztus 6., Berta, Bettina

Lovasok kitüntetései

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15. alkalmából több lovas szakember is kitüntetést vehetett át Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől. Legtöbbjüknek élő kapcsolata volt a nagyvázsonyi lovas napokkal.

Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesült Davidovics László, a  Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója a magyar és francia mezőgazdasági szakoktatáson belüli kapcsolatok erősítése érdekében végzett, másfél évtizedes kiemelkedő munkája elismeréseként. Markos László, a Hidegvérű Lótenyésztők Országos Egyesülete igazgatója a magyarországi hidegvérű lótenyésztés fejlesztése, valamint a hazai lovassport területén elért eredményei, szervező munkája elismeréseként Konkoly Thege Sándor Díjat vehetett át.

Három lovas szakember vehetett át Ujhelyi Imre Díjat: Herczog Emil (képünkön jobbra Fazekas miniszterrel), a Kaposvári Egyetem Kísérleti Telepe nyugalmazott üzemigazgatója, a szarvasmarha és lótenyésztésben elért eredményei, a hazai lovassport fejlesztése érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként. Dr. Szollár István, a Génbank-Semex Magyarország Kft. telepvezető főállatorvosa az újkori ló mesterséges termékenyítő állomás létrehozásáért, a ló és szarvasmarha szaporodásbiológia területén kifejtett kiemelkedő teljesítményéért. Vörös József körmendi családi gazdálkodó pedig a gidrán lófajta tenyésztésében és a fajta megőrzésében elért kiemelkedő eredményeiért.

marcius15.kormany.hu

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.