2020. augusztus 4., Domonkos, Dominika

“Kárpát-medence gyönyörű hely, ezen belül Nagyvázsony pedig az egyik legszebb környék.” Lánchíd-riport

KIEMELT TÉMÁNK, rádióműsorral

Fogatos zarándoklatról, pálosokról, munkalovakról, Balaton-felvidéki lovasokról, Nagyvázsony közéletéről, jövőjéről, a Civil Összefogás vidékjárásáról, az idei országgyűlési választásokról beszélgetett Horváth Ágnes, a Lánchíd Rádió Magyarok c. műsorának műsorvezetője Fábry Szabolcs-csal. Letölthető zenés rádióműsor.

A vártnál is jobban sikerült a 2013-as fogatos zarándoklat- fogalmazott Fábry Szabolcs a Lánchíd Rádió riportjában. A program szervezője beszélt a pálosokkal kialakult kapcsolatról, a Pontes Alapítvány fogatos zarándoklat-kezdeményezéséről. A riport közben szóba jött a Balaton-felvidéki lótartás hagyománya és jelene is, a Hock-család lovasegyesülete, a környékbeli fogatos gazdák összetartása is.

Arra a kérdésre, hogy cél volt-e a vallási program mellett a lovak új szerepének megtalálása, Fábry a lengyelországi nemzeti parkok példáját hozta fel, ahol a jómódú vidéki életben jelen vannak a lovak a gazdaságok mellett a látogatóközpontoknál, erdészeti munkában, turizmusban. A műsor “lovas szakaszában” szó esett a nyár végi Virtus programról, melyet Nagyvázsonyban a Pontes Alapítvány szervez meg idén a Nagyvázsony-környéki lovasokkal, egyesülettel közösen.

Nagyvázsonyi közéletről is kérdezte Horváth Ágnes a település volt polgármesterét, aki elmondta, hogy amikor kikapott a választásokon, akkor kapta a legtöbb szavazatot, ez kötelezi őt. Rossz nézni, hogy egy áldott környezetben lévő község nem fejlődik úgy, ahogy tehetné, de még egyszer ahhoz nincs kedve, hogy “rosszindulatú emberekkel viaskodjon”. A riportban elhangzott: rengeteg értékes közösség, szakember, civil szervezet működik Nagyvázsonyban, akik nem az ármánykodással törődnek, velük érdemes együttműködni, akár civilként, akár közéletben.

A műsor második felében a hallgatók megismerkedhetnek a vidékfejlesztési munkával valamint a CÖF vidékjárásával, azon településvezetőkkel, fideszes országgyűlési képviselőkkel, ahol összefogással, együttes akarattal sikerült komoly fejlődést elérni az elmúlt két-három évben.

A zarándoklatra itt lehet jelentkezni illetve részletes információt találni.

A zenés rádióriport (40 perc) itt hallgatható meg: 

Címkék: , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.