2020. junius 7., Róbert

Brüsszel “kekeckedik” a vidékkel

A pálinkatörvény, az akácméz támadása után újabb akciót indított Brüsszel. Az Európai Unió kifogásokkal támadja a magyar plázatörvényt és a brüsszeli “kekeckedések” miatt csúszhatnak 1-2 hetet a földvásárlási átírások is.

Miközben 8 éves rekordot döntve nő a hazai kiskereskedelmi forgalom, erősödnek a kis boltok működési bevételei, az Európai Unió bizottsága kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az úgynevezett Plázastop-törvény, azaz a plázaépítéseket korlátozó jogszabály miatt. A kormány ezen a területen amúgy a multi-bevásárlóközpontok építésének további szigorítását tervezi a jövőben

A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint, ahogy az államtitkár fogalmazott, a brüsszeli bürokrácia “kekeckedése” miatt 1-2, esetleg 3 hetet is nőhet a földvásárlóknál az az idő, amíg a földhivatalok átírják a tulajdonosokat. “Hozzá kell szoknunk, hogy az unió megpróbál keresztbe tenni, ha a magyar emberek illetve a magyar föld érdekeit védi a magyar kormány – fogalmazott a tárca sajtóhírekben.

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.