2020. április 3., Buda, Richárd

Nagyvázsonyban kezdődött meg a megyei tervezés

Nagyvázsonyban megkezdődött Veszprém megye Vidékfejlesztési tanulmányának elkészítése, amely szervesen illeszkedik az országos és megyei fejlesztési programokhoz.

Hetek óta tart az az előkészítő munka, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából a Bemind kft. és a Magyar Nemzeti Vidékfejlesztési Hálózat Veszprém megyei referensi irodája végez a megyében.

– A megyei vidékfejlesztési tanulmány alapja lesz annak a vidékfejlesztési kötetnek és koncepciónak, amely mentén Magyarország, azon belül a Veszprém megyei falvak, gazdák, falusi vállalkozók tudnak forrásokat lehívni, pályázni fejlődésük érdekében. A megyei tervezés mostani szakaszában a megye vidékfejlesztési szakemberei, helyi akciócsoportjaival történt konzultáció – mondta el Fábry Szabolcs a nagyvázsonyi IKSZT-ben tartott nyitó konzultáción.

Mint kiderült, a konzultáció a vidékfejlesztési tárca által finanszírozott és felügyelt IKSZT-ékben folytatódik a jövőben is, a megye különböző településein, ahova a megyében működő, vidékhez kötődő intézmények, szervezetek, nemzeti parki képviselők, egyházak lesznek hivatalosak. A program illeszkedik Magyarország Vidékfejlesztési Programjához, de a megyei tervezéshez is. Ennek érdekében a megyei közgyűlés bizottsága is megismerkedik a vidékfejlesztési programmal. A munka szakmai partnere Birincsik Albert illetve az ügyvezető által képviselt Bemind kft.

 

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.