2020. április 10., Zsolt

Virágzó vidékünk: Veszprém megye

A Gazdasági Rádió Virágzó vidékünk című műsora Veszprém megyében járt. A rádióinterjúban meghallgatható a nagyvázsonyi Hock Ferenc lovas gazda tervei és Bodnár György somlószőlősi polgármester nem mindennapi eredményei; illetve kettejük hitvallása a jelenről és jövőről

– A Bakony és a Balaton északi partja, közöttük a Tapolcai és a Káli-medence – igazán csodálatos tájakkal találkozik a látogató Veszprém megyében, mai műsorunk színhelyén. Sok szempontból tapasztalható komoly különbség a megye északi és déli fele között – erről is beszél a nagyvázsonyi Kinizsi-várra néző teraszon a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referense, Fábry Szabolcs. A somlószőlősi polgármester, Bodnár György igazán jó, máshol is követhető megoldásokat talált a település gondjaira, vele erről beszélgetünk. A Nagyvázsonyi Lovasklubban pedig megismerkedhetünk a tulajdonossal, Hock Ferenccel, aki – mint mondja – nem is ért máshoz, “csak” a lovakhoz… – fogalmaz Kristóf Gábor szerkesztő-műsorvezető a Gazdasági Rádió honlapján.

Hock Ferenc beszélt a lovaglás lehetséges jövőjéről, a lovasiskola terveiről és a programokról. Bodnár György bemtatta azt a fantasztikus eredményt, amelyet a Somló-menti kisközség néhány év alatt elért a Start-program és a szociális szövetkezés adta lehetőségekkel: mára önfenntartó gazdaságot működtetnek, biztos munkahelyeket teremtettek és ellátják az óvodát is biotermékekkel. Ide juthat egy település, ha kreatív, jövőképpel rendelkező településvezetése van – fogalmaz a rádióriport.

A hangriportokat hamarosan kisfilmek követik, amelyekről majd szintén hírt ad portálunk. Addig is a zenés rádióriport itt hallgatható meg.

Címkék: , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.