2020. április 3., Buda, Richárd

A miniszterelnökséghez kerülhet a vidékfejlesztés

A nyár elején földművelésügyi (volt vidékfejlesztési) tárcától a Miniszter-elnökséghez kerülhet a vidékfejlesztés – jelentette ki Lázár János csütörtökön Kiszomboron. Itt lehet majd önkormányzati utak felújítására is pályázni a jövőben.

Kevesebb térkövezésre, épületfelújításra, több gazdálkodásélénkítő beruházásra és önkormányzati útfelújításokra, külterületi utak rendbetételére lehet számítani az elkövetkező hét esztendőben a vidékfejlesztés forrásaiból – hangsúlyozta a júniustól a Miniszterelnökséget miniszterként vezető Lázár János a Csongrád megyei településen. A vidékfejlesztésre 2014-2020 között mintegy 1100 milliárd forint áll rendelkezésre, amely forrás segítségével a kormány támogatni akarja a helyi feldolgozó-üzemek, vágópontok kialakítását is.

A vidékfejlesztési irodák közül a Veszprém megyei MNVH-iroda Nagyvázsonyban működik, legutóbb Pécselyen, a helyi Fonó program keretében ismertette Fábry Szabolcs a megyei fejlesztési munkacsoport terveit a hallgatóságnak. A várható változásokról további részletek még nem hangzottak el, de a helyi, térségi gazdák örültek a vállalkozásokat, termelőket érintő változásoknak.

Fotó: index.hu (Kelemen Zoltán Gergely)

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.