2020. február 17., Donát

“Fantasztikus képek egy nagyszerű embertől…”

Megnyílt a Mesterházi József-fotókiállítás a Várpanoráma Vendégházban. Egész szezonban látható a tárlat.

Sokszor mi magunk sem ismerjük gyönyörű környékünk titkait - hangsúlyozta a házigazda

“Fatntasztikus képek egy nagyszerű embertől” – írta egy látogató a Pünkösdvasárnap megnyílt kiállítás emlékkönyvébe. Mesterházi József vadász-erdész varázslatos természetfotóiból álló tárlat a nagyvázsonyi Várpanoráma Vendégfogadóban nyílt meg Pünkösvasárnap és megtekinthető egész nyáron.

Sokszor mi magunk, itt élők, de a természetjárók közül is csak kevesen kapják el a Kab-hegy, a Balaton-felvidék, a Déli Bakony varázslatos pillanatait, természetpillanatait – hangsúlyozta Fábry Szabolcs házigazda a kiállításmegnyitón.

Mesterházi József 1957-ben született Ajkán, vadász-erdész családban. A közösségi életben 1990-től aktívan részt vesz, mint volt képviselő, a gyermekfoci és a modern tánckör patrónusa. Mesterházi József 2012-ben kapta meg a Nagyvázsony Jó Hírnevéért díjat V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkártól.

A kiállításmegnyitóval párhuzamosan került bemutatása a Vázsonyikumok Napja néven a környék helyi termékei, a táj vadgyümölcseiből, vadnövényeiből készült Zsusska-szörpök, az Izsó-féle házi kenyér, kézműves fagylalt és sok más, környékbeli termék. A kiállítást követően játszóház vette kezdetét a fogadó mellett, ahol aztán este táncház és Horváth Richárd cigányzenekarának “Muzsikaterasza” várta a nagyérdeműt.

Címkék: , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.