2020. május 28., Emil, Csanád

Elhunyt Szöllősy-Csák Gergely

VIDEÓVAL

A Dumaszínház tagja, katolikus teológus, humorista tragikus hirtelenséggel hunyt el. Harminchét évet élt Szöllősy-Csák Gergely – amíg Nagyvázsonyban volt a stand up-fesztivál, Szöllősy-Csák mindig fellépett a községben is. 

Szöllősy-Csák Gergelyt legtöbben a Dumaszínház fellépőjeként ismerték, bár eredetileg katolikus teológiát végzett, bölcsészként több magyar film forgatókönyvét írta illetve működött közre azok megalkotásában; és dolgozott a Magyar Televízió számos produkciójában. Nagyvázsonyban az első fesztiválon is ott volt a fellépők között, sőt: vállalt fogatos humoros idegenvezetést is. Az FC Dumaszínház – Nagyvázsony labdarúgó meccsen a stand up-csapat kapuáját védte.

Ismeretes, a magyar stand up legnagyobbjai 2007-2011. között Nagyvázsonyban szervezték tíz napos fesztiváljukat. 2011 után a társulat nyárra Balatonfüredre költözött. Idén szomorú hír, hogy Szöllősy-Csák Gergely már nem lép fel a színpadon. Ahogy a Magyar Nemzet egyik vele készült interjújában fogalmazott a humor és a vallás kapcsolatáról: Humor és hit nem áll messze egymástól. Istennek is van humora, gondoljunk például a kacsacsőrű emlősre…”

Szöllősy-Csák Gergely 37 évet élt, halálát információink szerint egy váratlan, gyors lefolyású fertőzés okozta. Nyugodjék békében!

VIDEÓ:

Mi az alábbi videóval emlékezünk Szöllősy-Csák Gergelyre (videóajánló, nagyvázsonyi Dumavölgy-Humorvár fesztivál, 2011):

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.