2020. január 28., Károly, Karola

Megkezdődött a VIRTUS Fesztivál szervezése

Mintegy ötven együttműködő és támogató partnerrel, számos egyedi támogatóval szervezi meg augusztus végén a VIRTUS Fesztivált a nagyvázsonyi Pontes Alapítvány. A Lóerők napján lesz látványos lovas műsor, de mintegy 1000 motoros és trike is megjelenik a településen. 

Lóerők napján az 1000 motor között számos trike is látható lesz

Augusztus 20 – 24. között színes programkavalkáddal készül a nagyvázsonyi Pontes Alapítvány többek között a nyár búcsúztatására. A VIRTUS – Lóerők és a Falusi Tudás Fesztiválját három minisztérium illetve minisztériumi háttérintézmény mellett cégek, vállalkozások és magánszemélyek, összesen mintegy 50 partner segíti, támogatja.

Mintegy 100 ló és lovas várható a rendezvényre

A péntek-szombati csúcsnapokon először a lóerőké a főszerep, hiszen Fábry Szabolcs és Ferenczi István együttműködésének köszönhetően mintegy ezer motor és trike valamint oldtimerek és egy bulikamion is ellátogat a nemesleányfalui Szt. Jakab-rétre (Vigántpettend felé vezető főút melleti rét). Itt délelőtt igáslovakkal tartanak bemutatót – ugyancsak a lóerők jegyében. Az igáslovak délelőttjére 2-4 fős csapatok nevezhetnek lovas szántásra, szénás szekér-pakolásra is, ahol a jutalom sem marad el.

Szombaton nagyszabású, közel 100 lóval fogatos bemutatóra, lovas ügyességi és hagyományőrző bemutatókra kerül sor a Vázsonyvölgy Park lovaspályáján. A nap díjátadó eseményén adják át a 2014-es Nagyvázsony Jó Hírnevéért díjakat is. Esténként a humoros és zenés kikapcsolódásé lesz a főszerep, hiszen lesz Muzsikaterasz, Bál és vicces műsorok lesznek a Vázsonyvölgy Vendégház teraszán.

A szerda-csütörtöki napokon szakmai, vidékfejlesztési és civil valamint fogatos programokra, tematikus lovas kocsis túrákra és gyermekműsorokra kerül sor, amelynek szakmai partnere az MNVH Veszprém megyei referensi irodája. További részletek hamarosan portálunkon és a plakátokon, szórólapokon valamint a médiapartnerek műsoraiban lesznek.

Címkék: , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.