2019. december 6., Miklós

Erdélyi zarándokút vonattal

Erdélybe szervez zarándokutat a nagyvázsonyi Pontes Alapítvány. A programban helyi civil szervezetek mellett a Pálos Rend nem régen felavatott hargitafürdői kolostora is szerepel.

Az éjszakai vonatút hálókocsiban - a zarándokok reggel érkeznek Székelyföldre

Október 23-án, este a menetrend szerint induló Korona Expressel utaznak, és október 30-án reggel érkeznek haza Székelyföldről azok, akik részt vesznek az alapítvány zarándokútján. Az egyhetes programban szakrális, zarándokprogramok (áhitatok, elmélkedések, szentmise, úti áldások Farkaslakán, Csíksomlyón, Gyergyóban és Baróton) mellett lesz fogatos túra, klasszikus székelyföldi és kevésbé ismert hargitai látnivalók, települések, környékek látogatása.

Ahogy a szervezők fogalmaznak, a program célja a feltöltődés, ezért a félpanziós ellátást részben (első három napon) egy eldugott székely falucska falusi portáin és minőségi szálláshelyein illetve az út második felében két éjszaka folyamán egy erdélyi színmagyar kisváros panziójában kapnak a zarándokok.

Székely porta: jószágtartás, falusi hagyomány, minőségi vendéglátás jól megférnek egymás mellett

Az út folyamán a résztvevők ellátogatnak különbusszal Gyergyóba, a Gyilkos-tóhoz, a Sóvidékre (Parajd, Szováta), Udvarhelyszékre, a Hargitára, a Szent Anna-tóhoz és Erdővidékre. Utolsó napon Brassó és Sepsiszentgyörgy vár a csoportra, majd egy esti menetrendszerinti vonat hálókocsis különvagonjával indul haza a társaság.

A résztvevők között vannak a Pontes önkéntesei, a fogatos zarándoklatok résztvevői a legkülönbözőbb korosztályból (a legidősebb zarándok például várhatóan 74 éves, a legfiatalabb 22). Az út különlegessége a MÁV Korona Expresse, ahol kitűnő hálókocsis éjszakai utazásra nyílik lehetőség, de a szerelvényen van büfékocsi és étteremvagon is.

A zarándokprogramra jelentkezhetnek még érdeklődők. Részletes tudnivalók és Jelentkezési lap itt található.

Címkék: , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.