2020. julius 9., Lukrécia

Helyére került a tábla

A faluközpont-megújítást és játszótér-építést bemutató projekttáblát egy esztendeje törték össze a faluközpontban. Hosszas huzavona után visszakerült a Pontes táblája a községháza előtti parkba.

A 2011-2012 között lezajló faluközpont-fejlesztés és játszótérépítés uniós és hazai, vidékfejlesztési támogatásból valósult meg a Pontes Alapítvány pályázati munkájával, Fábry Szabolcs projektvezetésével. Mint minden ilyen típusú fejlesztésnél, ennél a beruházásnál is kötelező öt éven át formatáblával bemutatni a támogatás felhasználását.

A játszótér-átadás (cikk itt) és faluközpont-avatás (cikk itt) eseményei után kikerült táblát azonban ismeretlenek hamar összetörték. Az új tábla elkészült, arról idén májusban értesítette az önkormányzat műszaki vezetőjét, Henn Zsoltot az alapítvány. Ezt követően Magasi József képviselő készített új keretet a táblának és azt leadta június közepén a hivatalban. A tábla azonban nem került ki a helyére, majd több levélváltást követően, végül július végére állították fel azt a településközpontban. A hivatal korábban a Pontes építkezési munkáiról tájékoztató molinót vetette le a faluközpontból (írásunk erről itt), a tábla kirakását azonban már biztosítania kellett, hiszen arra jogszabály kötelezi.

Címkék: , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.