2020. augusztus 3., Hermina

Hock Ferenc győzött a VIRTUS fesztiválon

Mintegy 100 ló és lovas indult el illetve lépett fel a VIRTUS Fesztivál Lóerők Napján és a Jobbágyi József Lovas Emléknapon. Hock Ferenc nyerte el a verseny maratondíját.

Wágenhoffer Ágnes, Jobbágyi Józsefné és a szervezők nevében Fábry Szabolcs adja át a díjat a balatoncsicsói helyezettnek

Augusztus 20-24-e között szervezte a nagyvázsonyi Pontes Alapítvány és partnerei, támogatói a VIRTUS Fesztivált. A fesztivál tematikus napjai közül augusztus 23-án, szombaton került megrendezésre a Jobbágyi József Lovas Emléknap, amelynek keretében délelőtt gyermeklovasok mérték össze tudásukat futószáras lovaglásban és díjlovaglásban. A mintegy 20 ló és lovas versenyéről külön cikkben fogunk beszámolni.

Délután 27 fogat állt rajthoz a több mint 5000 méteres pályán. A Nagyvázsony-Nemesláenyfalui lovas gyakorló pályán két akadálypályán mutatták be tudásukat a fogathajtók (indító és befutó akadálypályák) illetve két akadálypálya került kijelölésre a Szt. Jakab-romok melletti réten is. A 150 cm. tengelytávú fogatok versenyét Szőke Tamás, veszprémi hajtó nyerte. A Maraton kocsik versenyét a nagyvázsonyi Hock Ferenc (felső képünkön) nyerte meg a litéri Völgyesi Balázs előtt.

A Jobbágyi József emlékére szervezett lovas emléknap szakmai lebonyolítói a Nemesleányfalui Lovas Egyesület vezetősége, önkéntesei és Wágenhofferné Magyar Ágnes Nemzeti díjas lovas tanárnő volt. A Lóerők Napjáról és a többi tematikus napról, valamint a Jobbágyi József Lovas Emléknap részletesebb eredményeiről külön cikkben fogunk beszámolni fényképes illusztrációkkal.

 

Címkék: , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.