2020. junius 3., Klotild

Nagyvázsony Jó Hírnevéért: Kelemen Miklós, Litkai Gergely, Vázsonyi Kürt

A Virtus Fesztivál keretében került sor a Nagyvázsony Jó Hírnevéért 2014 díjak átadására. Az időjárás közbeszólt, de ketten át tudták venni a díjat a közelgő vihar előtt.

Fábryné dr. Takács Tímea, Jobbágyi Józsefné díjátadók Litkai Gergely és Kelemen Miklós díjazottakkal

Óriási mennyiségű eső zúdult le a VIRTUS Fesztivál szombati napján, a délutáni órákban. Szerencsére azonban sikerült lebonyolítani a lovasversenyt (külön cikkünk itt) és annak díjátadását, de két műsorszám elmaradt (kupuszinai Toldi István felnőtt lovas mesetörténete és a nagyvázsonyi-abai trükklovasok bemutatója). Kis híján a Nagyvázsony Jó Hírnevéért díjak átadása is elmaradt, de két díjazott megérkezett, így a hangosító teherautó platóján, az éppen rákezdő zivatar közben, a meghirdetett időpontnál korábban átadásra kerültek a díjak.

Fábryné dr. Takács Tímea, a Pontes elnöke és Jobbágyi Józsefné, az első díjazott (posztumusz) képviselője adta át az idei Nagyvázsony Jó Hírnevéért díjakat Kelemen Miklós volt NBI-es labdarúgónak és utánpótlás edzőnek, valamint Litkai Gergelynek, a Dumaszínház alapítójának. A meghirdetett időponthoz képest, a vihar miatt előrehozott díjátadás harmadik díjazottja, a Vázsonyi Kürt Alapítvány (Fúvósok) nem értek oda a korábbi időpontra, így őnekik külön juttatják el a díjat.

A korábbi (2008 – 2013) díjazottak valamint az idei díjazottak laudációi egy másik írásban, a beharangozó cikkünkben olvashatóak el, ha ide kattint. A díjátadást Ebele Józsefné Polgár Nikoletta konferálta, a vidékfejlesztés kulturális, közösségszervező jelentőségéről is szólva a laudációkat Fábry Szabolcs MNVH-referensi iroda Veszprém megyei vezetője olvasta fel.

fotók: Csákiné (teljes felvétel a képre kattintva kinagyítható)

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.