2020. julius 7., Appolónia

Folytatni kell a büntető-eljárást

A napokban hozott végzés szerint a Veszprémi Törvényszék Stefanovitsné Sipos Mária első rendű vádlott és társainak büntető-eljárását folytatja. 

A Veszprémi Törvényszék, mint másodfokú bíróság a 2 Bpkf.549/2014/4. sz. végzésében leírtak szerint “Stefanovitsné Sipos Mária és társai” vádlottak fellebbezésére reagálva az első fokú bíróságot az eljárás folytatására utasította. Mint ismeretes, Stefanovitsné és társai ellen becsületsértés, rágalmazás ügyében indult 2 és fél éve büntető-eljárás. A vádlottak ellen a 2011-es időközi választásokon a Pontes Alaptvánnyal kapcsolatos nagy nyilvánosság előtt elhangzott valótlan kijelentéseik ill. leírt valótlan állításaik miatt zajlik a büntetőügy, amelyben Stefanovitsné képviselő-jelölt mellett Nyuzó László képviselő-jelölt is vádlott. Utóbbi ötödrendű, de neki már van jogerős “papírja” egy korábbi bírósági ítéletben arról, hogy 2011-ben becsületsértés bűntettét követte el – ugyancsak a 2011-es kampányban. Várja a másodikat is. Stefanovitsné és Nyuzó László idén is indul a képviselői helyért.

A másod-, harmad- és negyedrendű vádlottak szintén volt 2011-es képviselő-jelöltek, valamennyien Vigh-Krupla Orsolya polgármester támogatói, akik azonban idén már nem indulnak a választásokon.

A Pontes Alapítvány jogi képviselője a bíróságon kifejtette: rágalmazóik állításaikkal széles körben okoztak erkölcsi kárt a faluért dolgozó civil szervezetnek. Az alapítvány képviselője reméli, hogy a jövőben a jelöltek nem fognak másokra, mások munkájára hamis, valótlan állításokat hangoztatni, tisztességes közösségeket besározni rövid távú célok miatt; és tartózkodnak a Nagyvázsonyt megosztó magatartástól.

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.