2019. november 20., Jolán

Három fórum és társadalmi összefogás a kampányban

VIDEÓVAL

Három választási fórumot tartott Fábry Szabolcs, a kormánypártok által támogatott polgármester-jelölt Nagyvázsonyban, de társadalmi munka is zajlott a faluban. 

A fórumokra a nagyvázsonyiak mellett a szomszédos falvakból is jöttek érdeklődők

Összesen több, mint 100 nagyvázsonyi vett részt a FIDESZ-KDNP által támogatott polgármesterjelölt, Fábry Szabolcs által szervezett lakossági fórumokon és társadalmi munkában. Először Nemesleányfaluban, a helyi lovas egyesület közösségi helyiségében gyűltek össze a település-rész lakói, hogy elmondják az ott élők gondjait, kéréseit, elvárásait. A 20 Cafe-ban egy esős vasárnap keretében került sor találkozóra, ahol az összegyűlt ún. Alsó Falurész lakói hangsúlyozták: a Kossuth utcában megy át a Nagyvázsonyon áthaladó forgalom és távolsági buszok mintegy 80%, ezért ideje olyan állapotokat elérni a környéken, hogy az utazóknak kedvük legyen a községbe látogatni, visszatérni.

Fórumok mellett társadalmi munka is zajlott. A két héten át éktelenkedő hordalékot elhordták az önkéntesek, járhatóvá vált a Horváth Balázs-sétány

 Lovakkal a turizmusért, környezetvédelemért

Október 1-ével zárult a fórumsorozat, amelyen részt vett Ugron Ákos Gábor helyettes államtitkár is (felső képünkön jobbra). Az IKSZT-ben megrendezett fórumon az előadók ismertették azokat a vidékfejlesztési projekteket, amelyekkel a község fejlődhet a jövőben és amelyekkel Nagyvázsony újra a turizmus, ezen belül többek között a lovas turizmus egyik fellegvára lehet a Balaton-felvidéken. A lovaknak a környezetvédelmi és költségtakarékos helyi megoldásokban is több szerepet lehet adni – emelte ki a Fidesz polgármester-jelöltje A fórum résztvevői hozzászólásaikban hangsúlyozták, hogy az idén induló európai uniós források lehívásához megfelelő kapcsolatrendszerre és érdekérvényesítő képességre lesz szükség, ezért fontos a kormánypárt támogatása. Az elmúlt 2-3 évben bebizonyosodott, hogy a Fábry Szabolcs önkormányzaton kívül is tudott eredményeket elérni, ennek tanúbizonysága a Fidesz jelöltjének vezetésével megújított faluközpont, felépített játszótér és számos rendezvény, kiállítás, kulturális program is – emelték ki az előadók a fórumon. A lovas szakmai fórumról itt írtunk részletesebben.

Október 3-án pénteken, az Alsó falu Új utcai lakóina kezdeményezésére a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje társadalmi munkát hirdetett. Az árvíz által elsodort kastélykerítés kövei, fa- és egyéb hordalékok két hétig éktelenkedtek a dr. Horváth Balázs-sétányon. A társadalmi munka résztvevői szűk két óra alatt járhatóvá tették a sétányt. A munkát a helyiek dolgos kéz mellett süteménnyel, zsíros kenyérrel és üdítővel is segítették.

Fotó: Mesterházi József, Isó Enikő

A választási kiadvány innen letölthető: nagyvázsony fábry szabolcs végleges

Kisfilm: Nagyvázsony Fejlődéséért – Együtt Magyarország 3 perces zenés összeállítása:

(feliratok beállítása: fekete keretre kattintva jobb oldali menükockák közül balról a második menüben tudja beállítani)

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.