2020. augusztus 15., Mária

Lezárult a polgári per – többszázezret bukik a község cége

Elvesztette a várat üzemeltető non-profit kft azt a polgári pert, amelynek többszázezres költségei is az önkormányzati céget sújtják. Három éve húzódó ügyre került pont. Lehetett volna békés megoldás is, de az önkormányzat 2012-ben ragaszkodott a per folytatásához. Hiba volt. 

Stefanovitsné Sipos Mária első rendű vádlott és társai ügyében zajló büntetőügy (részletek, ha ide kattint) előzménye, hogy két esztendeje a Kinizsi non-profit kft polgári ellenkeresettel élt a bíróságon. Az ellenperhez a várat üzemeltető cég volt vezetője, Barabás Borbála és a volt polgármester, Vigh-Krupla Orsolya ragaszkodott. Ez a polgári per a mai napon lezárult, a bíróság elutasította a non-profit kft. keresetét.

Történhetett volna másként, hiszen Fábryné dr. Takács Tímea, az alperes Pontes Alapítvány képviselője többször felajánlotta a békés megoldás lehetőségét, de a békés megoldást az önkormányzat és cégének korábbi vezetése elutasította. Innentől kezdve várható, hogy Stefanovitsné és társai elleni rágalmazás-becsületsértés büntetőeljárása rövid időn belül szintén lezárul. Az önkormányzati cégnek többszázezer forintjába kerülnek a polgári per költségei, az illetékdíjak, ügyvédi díjak.

Időközben a vár élére új vezető került, a Pontes Alapítvány is reméli, hogy ezzel és a Stefanovitsné és társai elleni bűntetőügy mielőbbi lezártával a marakodás korszaka is végképp a múlté.

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.