2020. április 5., Vince

Belső ellenőr: már tavaly jelezte a szabálytalanságokat

2012-ig visszamenőleg volt kénytelen aláírni Henn János alpolgármester utalványokat, akkora az elmaradás. Belső ellenőr már tavaly jelezte: szabálytalan az utalások rendszere. Illetve rendszertelensége – avagy az “aláírni én is tudok…” kijelentés utóélete:

– December 3-án, közmeghallgatás keretében tájékoztatjuk a lakosságot az átalakításokról és mindarról, amivel szembesül az október 12-én fennálló testület. Teljesen megújul és felfrissül a hivatali munka – fogalmazott Fábry Szabolcs polgármester a civil fórumot követően.

Mint megtudtuk és a napokban megírtuk, a választási kudarc után egy hónappal, saját otthonában írt alá többmillió forint utalványrendeletet a volt polgármester-asszony. Erre azért lehetett szükség, mert 2012-ig visszamenőleg nem voltak aláírva az utalványok. A szabálytalanságra az önkormányzat független, belső ellenőrzését végző vállalkozója már 2013-ban felhívta a figyelmet, de másfél év alatt nem történt változás a kialakult helytelen gyakorlatban.

Kiderült, hogy a hivatal pénzügyesei folyamatosan kérték a volt polgármestert, hogy írja alá az utalványrendeleteket, de a saját fizetésének pontos utalásán kívül a többszáz utalványrendelet aláírására már nem volt ideje. A volt jegyző, a hivatal vezetője sem intézkedett, hogy a szabálytalanságok megszűnjenek. A folytonosságot képviselő Henn János volt és jelenlegi alpolgármester kénytelen a napokban főállása mellett többszáz utalványt 2012-ig visszamenőleg aláírni.

Sokan emlékeznek még Vigh-Krupla Orsolya 2011-es kijelentésére: “hetente aláírni én is tudok”. Úgy tűnik, szabályosan mégsem tud…

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.