2019. február 22., Gerzson

Roma kiállítás a rendőrségen

VIDEÓVAL

Rendőrségen rendezett kiállítást a nagyvázsonyi Roma Önkormányzat és a Fekete Sereg Egyesület.

A Veszprémi Rendőrkapitányság, a Pápai Rendőrkapitányság a Nagyvázsonyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Fekete Sereg IfjúságiEgyesület együttműködésének köszönhetően kerülhetett sor annak a kiállításnak a megrendezésére, amely a főkapitányság épületében mutatja be a roma kultúrát, népviseletet, szerszámokat, hangszereket. „Törekvésünk, hogy a különböző kulturális, ismeretterjesztő és sportrendezvények során alkalmat adjunk a rendőrség dolgozói és a roma lakosság számára a nézőpontok közelítésére, egymás megismerésére.” – mondta el beszédében dr. Ipsits Csaba r. ezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetője.

Makula György r. őrnagy, az ORFK Kommunikációs Szolgálatának főosztályvezető-helyettese a rendőri pálya választásának előnyeiről beszélt a roma fiataloknak és levetített egy Oláh Gergő közreműködésével készült toborzó kisfilmet. A Veszprémi Rendőrkapitányság kerékpárt adományozott a Nagyvázsonyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat részére, a gyerekek kerékpáros ismereteinek elsajátításához. Dr. Töreki Sándor dandártábornok, Veszprém megyei főkapitány és dr. Ipsits Csaba ezredes, kapitányságvezető ajándékot adott át Kandikó Ritának, a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület vezetőjének és Rupa Évának, a Nagyvázsonyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökének, valamint a több, mint kétezer kilométerről a kiállításra érkező angol rendőr kollégáknak: Beverley Faul-nak, és Stephen Edser-nek.
A kiállítás megnyitóját követően a Veszprémi és Pápai Rendőrkapitányság harminc roma származású diák számára tartott vetélkedővel egybekötött kapitányságlátogatást, amelynek során bemutatták a rendőrség épületét, technikai eszközöket, fegyverzetet, szolgálati gépkocsikat. Az érdeklődő fiatalok számára Kalányos Kitti őrmester, a Veszprémi Rendőrkapitányság járőre tartott előadást a rendőri pályáról, az oda vezető útról és lehetőségekről.

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.