2020. május 29., Magdolna

Vádaskodik a volt polgármester

frissítve

Közmeghallgatást tartottak Nagyvázsonyban, december 3-án. Egy korántsem elfogulatlan tudósításnak sikerült a megjelent 70 lakosból megtalálni annak  a két-három főnek egyikét, aki nem Nagyvázsonyban él, de kabaréba illő megszólalásain a község lakói vagy bosszankodnak vagy mulatnak. Vigh-Krupla Orsolya a tudósításban nyilatkozott – ő valótlant állítva vádaskodik. A közmeghallgatáson kiderült: a községet még jövőre is tartozásba verte a volt községvezető.

A korábbi években 2-3 fő, idén viszont mintegy 70 fő jött el a közmeghallgatásra, főként olyanok, akik építő hozzászólásokkal, az új testületnek gratulálva segíteni kívánják véleményükkel, gondolataikkal a községvezetést: 90%-ban a falu nyugdíjas klubjának vezetői, tisztességben megőszült tagjai, elismert vállalkozók, fiatalok töltötték meg a termet. Az Omega hírek nevű internetes portál tudósítójának sikerült ennek ellenére sajátos hangvételű, jelentős momentumokban csúsztatásokkal teli “tudósítást” készítenie a december 3-i, amúgy jó hangulatú, békés légkörű eseményről.

Nehéz időszakon van túl a nagyvázsonyi testület. A feltárt szabálytalanságokat szakértők vizsgálják. Fotó: omegahirek.hu

A fotóval is csúsztató (szünetben készült félházas fotó a közmeghallgatás telt háza helyett stb) tudósításban a Nagyvázsonyban élőket nem kérdezték meg, ellenben megszólal az a Schall Nándor, aki életvitelszerűen az ország másik felében tölti napjait, véleményén a község lakói vagy bosszankodnak vagy mulatnak. Ahogy többen fogalmaztak a közmeghallgatáson, kabaréba illő minden mondata. Hozzászólásának egyetlen mondatában sikerült két valótlanságot állítania – állapította meg a képviselő-testület több tagja reagálásában. Mint ismeretes, Schall úr elviselhetetlen telefonjait, erőszakosságát, hazugságait a képviselők többsége úgy reagálja le, hogy egyszerűen kinyomják a telefont, ha az miatta csörög.

Az Omega a Schall-féle csúsztatásözönt idézve végtelenül “tárgyilagos” tudósításában csak azt felejtette el idézni az arroganciával megvádolt polgármestertől, hogy a településvezető lényegében nem is találkozott a lemondott munkatársakkal.  (Schall Nándor lehetséges motivációjával, egy számlaügyével itt foglalkozunk.)

Beszámolt a polgármester

A közmeghallgatáson beszámolt Fábry Szabolcs polgármester arról, hogy az október 20-i alakulóülésen egy átvilágítást szavazott meg egyhangúlag a nagyvázsonyi testület, majd ő főállása miatt Erdélyben volt és csak november 4-én jött haza. Mire visszatért a községbe, addigra mondott le a hivatalban 7 személy. Tájékoztatást tartott még a község anyagi helyzetéről valamint elmondta, hogy a hivatal működésének érdekében Badacsonytördemicről jött át két munkatárs a jegyzői és a pénzügyi munkát ellátni. A településvezető kiemelte a felvett fiatal dolgozók hozzáállását és munkamorálját. Fábry Szabolcs kitért arra, hogy az előző ciklusban megrendelt belső ellenőr már egy éve, míg a mostani külső szakértői vizsgálat valamint a badacsonytördemici munkatársak, több évtizedes tapasztalattal bíró közigazgatási szakemberek egybehangzóan megállapították: a közös hivatalban súlyos szabálytalanságok és szervezetlen, aránytalanul elosztott munkavégzés folyt. Az alakuló ülést követően többen lemondtak illetve kérték közös megegyezéssel a távozásukat a hivatalból, így novemberre veszélyben volt a hivatal működése – fogalmazott a polgármester.

Az Omega tudósításával ellentétben külön hangsúlyozta a falu vezetője: nagyon nehéz időszakon vannak túl, ami egyúttal a megújulás lehetőségét is jelentheti. A nagyvázsonyi képviselőtestület zárt ülésen tárgyalta meg azt a tudomására jutó információt, hogy a volt faluvezető, Vigh-Krupla Orsolya a választásokat követően egy hónappal, november 10-én, otthon, lakásában írt alá több, mint 8 millió forint utalványrendeletet. Ez olyan gyakorlatra mutat rá, amely a képviselőtestületnek alapjaiban rengette meg a hivatal felé tanúsított bizalmát – fogalmazott a képviselőtestület több tagja is. Független jogász állásfoglalása alapján hatóságok fogják kivizsgálni az ügyet – zárta beszámolóját Fábry Szabolcs

A sátánista jelet mutogató Vigh-Krupla Orsolya most vádaskodni kezdett

Vádaskodik Vígh-Krupla Orsolya

Az október 12-én megválasztott polgármesterrel ellentétben Vigh-Krupla Orsolya volt településvezető 3 év alatt szavazóinak 20%-át vesztette el, mégis megszólal a helyesírási hibáktól sem mentes tudósításban (407-ről 350 alá csökkent a Vigh-Kruplára szavazók száma; Fábry 236, 303 szavazattal nyert, 367 szavazattal kikapott, 377 szavazattal pedig újra nyerni tudott a településen – a szerk.). Vigh-Krupla Orsolya azzal vádolja meg Fábry Szabolcsot nyilatkozatában, hogy gondolkodás nélkül feljelent bárkit illetve, hogy Fábry is utólag aláírna bármilyen papírt.

A békétlenséget szító vádaskodással szemben tény, hogy dr. Mészáros Katalin szakértő és Henn János alpolgármester leellenőrizte a pénzügyi aláírásokat. 2011 év végéig visszamenőleg több száz szabálytalanul elutalt számlát találtak, 2011 júliusáig (Fábry korábbi hivatali idejéig) azonban mindent rendben találtak. Ugyancsak feleslegesen tett vádaskodó kijelentéseket Vigh-Krupla az Omega Hírekben, mivel Fábry Szabolcs 43 év alatt egyszer tett ismeretlen tettes ellen feljelentést – igaz, akkor Nyuzó Lászlót becsületsértésért el is ítélték.

Jövőre is 22 millió terheli Nagyvázsonyt

A közmeghallgatáson elhangzott: míg a lakók a Csokonai utca 2200 négyzetméterét 5 millió forint alatt felújították, addig az önkormányzat a Kertalja utca 5500 négyzetméterét idén nyáron 47 millió forintért újította fel úgy, hogy ebből év végéig a falunak 22 millió forintot, jövő évben pedig újabb 22 millió forintot kell kifizetnie. Azt, hogy ezzel megkerülték-e az eladósodást tiltó 2012-es törvényt illetve a számszaki, műszaki és arányossági szabályoknak, vállalásoknak megfelel-e a kivitelezés, szakértők vizsgálják – erről a nagyvázsnyi képviselőtestület egyhangúlag döntött.

 

 

Címkék: , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.