2020. augusztus 6., Berta, Bettina

Muzsikával, majd táncházzal folytatódnak az adventi örömök

Advent harmadik vasárnapján a klasszikus muzsika, negyedik vasárnap pedig a helyi táncosoknak köszönhetően népzene kíséri az Adventi Örömök nagyvázsonyi eseményeit. Utóbbi alkalmon a Veszprémi Érsekség előljárója lesz a község vendége, a betlehem mellett jószágok gazdagítják az élőképet. 

Advent harmadik vasárnapján a nagyvázsonyi Őszirózsa Nyugdíjas Klub kórusa, az Ajka-bódéi dalkör mellett a Bodza Zenekar adventi felnőtt műsora és a Veszprémi Ifjúsági Kürtkórus ad műsort 16 órától a nagyvázsonyi IKSZT-ben (Petőfi u. 2.). A gyertyát a helyi római katolikus közösség lelkipásztora, Pius atya gyújtja meg az ünnepen.

Nagy Károly apát-kanonok lesz a község adventi vendége (fotó: vehir.hu)

December 19-én nyugdíjas karácsony lesz ugyancsak az IKSZT-ben, amelyre a településen élő idősek kapnak meghívót. A nagyvázsonyi képviselőtestület tagjai is hozzájárulnak adományokkal a rendezvényhez. Ezen a programon Horváth Richárd és Horváth Tibor cigányzenészek szolgáltatnak alkalomhoz illő muzsikát.

Advent negyedik vasárnapján, december 21-én Nagy Károly, a Veszprémi Érsekség apát-kanonokja látogat Nagyvázsonyba, hogy 16 órakor ő gyújtsa meg a koszorú negyedik gyertyáját. Az advent utolsó vasárnapjára napra hozzák fel a községközpontban álló betlehem mellé a jószágokat is a gyermekek nagy örömére. Az utolsó adventi vasárnap gyertyagyújtását követően a nagyvázsonyi Kinizsi Táltosai néptánc-csoport (ld. felső képünk) szervezésében nyitott táncház lesz a közösségi házban. Élő népzenét biztosítanak a Veszprémi Ifjúsági Néptánc Csoport és muzsikusai. A táncházban lesz természetesen mókás tánctanítás is, a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület és a Nagyvázsonyi Roma Önkormányzat szervezésében pedig a galérián kézműves foglalkozást tartanak a kisebbeknek.

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.