2020. julius 12., Izabella, Dalma

Hegyeshalmi László elismerése

Hegyeshalmi László, Veszprémben alkotó, Nagyvázsonyban élő művész kapta Magyar Képzőművészet kategóriában a jubileumi Veszprém Megyei Príma-díjat.

Kalló Zoltán Henrik prímás, Hegyeshalmi László festő- és grafikusművész, valamint dr. Vonderviszt Ferenc biofizikus vehette át a 2014. évi Veszprém Megyei Prima Díjat. Az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar közönségdíjban részesült.

Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Veszprém megyei elnöke a 10. alkalommal megtartott Veszprém Megyei Prima Díj átadógálája alkalmából pénteken este a megyeházán úgy fogalmazott, “az eddigi díjazottak mindig feszegették a képzelet és a lehetséges határát, a semmiből teremtettek számtalanszor új és izgalmas világot“.

A Magyar képzőművészet kategória Veszprém Megyei Prima Díj 2014. évi díját a Nagyvázsonyban élő Hegyeshalmi László festő- és grafikusművész, a Művészetek Háza igazgatója vehette át.

Veszprém megye 2014-es Prima-díjasai. Balról a második Hegyeshalmi László

Laudáció:

Mint festő- és grafikusművész számos jelentős kiállításon mutatkozott be a legmodernebb kortárs gondolatokat reprezentáló, karakteres műalkotásaival. Több korábbi és jelenlegi művészeti csoportnak alapító tagja és meghatározó személyisége. A képzőművészeti alkotókörökben, Vizuális Műhelyben régóta tanítja, segíti a fiatal tehetségek generációit. 
A Művészetek háza igazgatójaként a – Veszprém megye legjelentősebb képzőművészeti kiállítási központjának számító – három nemzetközi hírű galéria és gyűjtemény magas színvonalú működtetésével, kiállításainak szervezésével különösen értékesen járul hozzá Veszprém és a régió minőségi turizmusához, bekapcsolva a várost a nemzetközi művészeti mozgalmak vérkeringésébe. Csak az elmúlt egy évben mintegy tizenöt kiállítás lebonyolítása fűződik nevéhez a Csikász Galéria, a Vas Gyűjtemény és a Dubniczay-palota kiállítótermeiben. 
A város több mint húsz éve működő, művészeti értékdobozának számító Mestermű Galéria egyik alapítójaként is számos sikeres kortárs kiállításnak volt igényes kurátora, szervezője. Tevékenységét több művészeti nívódíj és a Műcsarnok Művészeti Alapítvány díja is fémjelzi.

– Meglepő volt számomra a díj, de már az is, hogy egyáltalán jelölt lehettem. Az ember nem azért dolgozik, hogy díjat kapjon, de ha észreveszik azt a teljesítményt, ami megérdemel egy ilyen elismerést, nagyon jó érzéssel tölti el az embert. Részben elégedettséget vált ki belőlem, de egyben inspirál a további munkához és erőfeszítéshez. Visszaigazolás, hogy van értelme a mindennapi munkának – fogalmazott Hegyeshalmi László a díjátadást követően.

Fotó: VEOL.HU

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.