2019. december 11., Árpád

Ácsparty Nagyvázsonyban

Tetőépítő-tanulók mérik össze tudásukat a nagyvázsonyi vállalkozó, mester ember műhelyében három napon át. Január közepén kezdődik a “Schifter-party”

2015 január 16-18-a között Nagyvázsonyban, Piltman Miklós ácsmester műhelyében kerül megrendezésre az első Magyarországi Schifter-Party, ami voltaképpen egy olyan 3 napos szakmai továbbképzés, ahol az országból több ácstanuló ismerkedik meg a nemzetközi ácsversenyeken használatos szerkesztési és tetőépítési módszerekkel. Az oktatásra idén is Hantos Zoltán szakértőt kérték fel, aki delegált zsűritagként már negyedik éve képviseli hazánkat a WorldSkills és EuroSkills nemzetközi szakmai versenyeken. A különböző településről érkező fiatalokat szakoktatóik, tanáraik kísérték el, akik az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége szervezésében már korábban is részt vettek ehhez hasonló továbbképzéseken: Nagyvázsonyban három alkalommal (felső képünk a harmadik alkalmon készült – fotó: www.tetoepitok.hu), de korábban többen Németországban is. Ezekből az emlékezetes és meghatározó németországi továbbképzésekből (Schiftung-Kurs) született a magyar elnevezés is.

A Schifter-party  szakmai gyakorlási lehetőség a fiatal ácsok számára és találkozási pont a szakmát gyakorló és oktató mestereknek – mondta el Piltmann Miklós. Ez a negyedik alkalom, aminek Nagyvázsony a helyszíne, szeretném ha itt hosszútávon tudna működni egy ácsképzés  ezen a szinten. Eddig mindegyik Magyarországot európai vagy világbajnoki versenyen képviselő ács versenyző tanult nálunk .
A versenyeken az építős szakmák szponzora az ÉVOSZ, amelyet megállapodásunk alapján (http://skillshungary.hu/szponzoraink-evosz)  jómagam is támogatok. Alapítottunk egy egyesületet (honlap: http://tetoepitok.hu). Az egyik cél, hogy mire 2018-ban Budapesten kerül megrendezésre az euroskills, addigra a lehető legtöbbet profitáljon a szakmánk a rendezéssel járó lehetőségekből – fogalmazott a nagyvázsonyi mesterember-vállalkozó.

Címkék: , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.