2020. julius 11., Nóra, Lili

Török Ádám lett Tótvázsony mb. jegyzője

Török Ádám lett a szomszédos új hivatal, Tótvázsony és települései, Barnag, Vöröstó, Hidegkút megbízott jegyzője. Sokan előre borítékolták a nem váratlan döntést. Még nyáron megkezdődtek az előkészületek. A kalandos múlt után Komárom megyéből Nagyvázsonyba érkező volt aljegyző főszereplésével. 

Emlékezetes, írtunk róla itt, a barnagi hangfelvételből kiderült: 2014 nyarán megkezdődött a hivatal szempontjából Veszprémhez csatolt Tótvázsony önálló hivatali felállításának előkészítése. A Nagyvázsonnyal szomszédos település Hidegkúttal együtt nem érte el az önálló jegyzői  hivatalhoz szükséges lélekszámot, ezért nyáron felkeresték Barnagot és Vöröstót. A barnagiak az elszakadás mellett fórumot tartottak, amelynek előkészítésében és ahol Török Ádám is részt vett. Akkor még a nagyvázsonyi közös hivatal aljegyzője volt.

Többmilliós korrupciós ügy Neszmélyen

Török Ádám korábbi munkahelyeiről elég zűrös körülmények között távozott. A Komárom-Esztergom megyei Kormányhivatalnál nem ejtettek krokodil-könnyeket távozásakor, onnan mennie kellett. Előtte Török Neszmély településen volt jegyző, a törvényesség és a gazdálkodás őre. Itt az önkormányzat vezetősége durva korrupcióba keveredett. Erről itt lehet részletesen olvasni. Ezt követően mondott le a neszmélyi polgármester és távozott Török Ádám is Neszmélyből. Távozása után egy esztendővel Neszmélyen már csődeljárást kellett kezdeményezni a községgel szemben (cikk erről itt).

Választási bukta – sikeres bomlasztás

Miután Komárom-Esztergom megyében már nem volt maradása, Veszprém megyében, 2014-ben Nagyvázsony aljegyzőjeként kötött ki Török. Aljegyzősége mellett azért még nyáron, izibe kandidált nyergesújfalui polgármester-jelöltnek is, de szülővárosában nagy arányban győzött vele szemben a fideszes jelölt. Az október 12-i nyergesújfalui vereségét követően Török Ádám visszatért a nagyvázsonyi hivatalba, ahol szorgosan részt vett a több évtizede Nagyvázsonyhoz tartozó Vöröstó és Barnag tanácskozásain. A két falu egy kisebb műbalhét követően le is vált; és Tótvázsonyhoz csatlakozott. Így Tótvázsony újra önálló hivatalt hozhatott létre. Mit ad az ég, itt most Török Ádám lett az mb. jegyző – legalábbis a dokumentumokból ez derül ki.

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.