2020. január 27., Angelika

Förtelmes állapotok egy középületben

Megkezdődött az úgynevezett kisiskola rendbetétele. Gusztustalan állapotok fogadták az új önkormányzat dolgozóit.

Vigh-Krupla minden kampányban pedagógus őseire hivatkozott. Kár, hogy az elődök egykori munkahelyén ordenáré állapotokat hagyott kialakítani

Pedagógus felmenők – méltatlan utód

2010-ben még adventi rendezvényeknek, báloknak, gólyatábornak; 2011 nyarán még kiállításoknak adott otthont a település központjában lévő úgynevezett kisiskola épülete. A 2011-es időközi választást követő új önkormányzati vezetés Vigh-Krupla Orsolya vezetésével 2012 kora őszén zárta be az épületet (itt írtunk róla), majd magára is hagyta. A 2014 őszén megalakult önkormányzat egyik első dolga volt az épület kitakarítása, rendbetételének megkezdése. A dolgozókat elképesztő, nyugodtan leírhatjuk, undorító állapotok fogadták az épületben. Mindenütt romok, törmelékek, szemét a termekben, a wc-kagylók mindegyikében évek óta odafagyott emberi ürülék. Többen megjegyezték utalva a volt polgármesterre: “lehet itt több generációs pedagógus-ősökre visszamutogatni, de talán inkább az elődök munkahelyére kellett volna egy picit odafigyelni”. 

Az épület gondozottságáért munkakörét tekintve Stefanovitsné Mária felelt. Illetve nem felelt…

Megmenekül az épület a gondatlan kezelés után…

Persze az épület állapota és elhanyagoltsága nem róható fel egy személyben csak a volt polgármesternek. A valamikori iskolaépület 2007 után 2012-es bezáratásáig közösségi térként szolgált, az épület állapotáért a Vigh-Kruplát szorosan követve Stefanovitsné Sipos Mária képviselő, volt kulturális munkatárs volt munkakörében a közvetlen felelős. De Stefanovitsné mellett a nagyvázsonyi származását folyamatosan hangsúlyozó Henn János volt alpolgármester sem emelte fel szavát az épület megmentéséért.

Jó hír, hogy a kisiskola rendbetétele idén indulhat meg. Az új önkormányzat novemberben vette fel a kapcsolatot a TKKI-val (állami képzőintézet) és felnőtt szakképzések keretében teszik rendbe az épületet. Erről néhány hete itt írtunk. A képzéstoborzás a napokban is zajlik, de addig is a hivatal dolgozói elkezdték rendbe tenni az épületet, kitakarítani azt, több konténer szemetet, hulladékot elhordani a termekből, heyiségekből.

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.