2020. augusztus 4., Domonkos, Dominika

Épül-szépül a faluközpont

Lehangoló állapotban vette át az ősszel felállt önkormányzat a közterületeket és a kisiskola épületét. Mára épül-szépül a park és a faluközpont meghatározó ingatlanja köszönhető az önkormányzat és a felnőttképző intézet együttműködésének.

A 2011-2014 között lehangoló állapotba került épület felújítása néhány hete kezdődött el a Kisiskolában

Két felnőttképzés indult el Nagyvázsony Községben. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Kisiskola-épületet ahol 100 éven keresztül folyt az oktatás, 2011 után megdöbbentően elhanyagolták. Az ősszel felállt testület első dolga volt, hogy a polgármester kezdeményezésére együttműködést kössön az állami felnőttképző intézettel (TKKI). Az együttműködésnek köszönhetően összesen mintegy 34 fő kezdhetett tanulásba festő- és kőműves-segéd valamint parkgondozó szakoktatáson. A képzések gyakorlati moduljának keretében megújulnak Nagyvázsony közterületei és megszépül a patinás Kisiskola-építés is.

Az önkormányzat hivatalos Fb-oldalán található bejegyzés szerint a település vezetői, képviselői büszkék az ott folyó munkálatokra, a dolgozókra és az őket irányító helyi szakemberekre, szaktanárokra. A képzés költségeit a TKKI állja, így a dolgozók fizetést, a tanárok óradíjat kapnak, a képzés anyagköltségét és a munkaruhákat ugyancsak az állami intézmény vállalta át. A képzések végére – várhatóan május végén – fejeződnek be a munkák a Kisiskolában és a parkokban, közterületeken.

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.