2020. március 29., Auguszta

“Sikeres település” – lezajlott a II. Várbál

várbál fenyvesi zoltánJó látni, hogy sikeres település Nagyvázsony – hangsúlyozta Fenyvesi Zoltán a II. Várbál megnyitóján. 

– Lassan megszokjuk, hogy minden jó dolog előtt vihar is van Nagyvázsonyban – fogalmazott Fábry Szabolcs a II. Várbál megnyitóján irronizálva utalva a rendezvény előtt 10-15 perccel elvonult viharfelhőkre és a tavaszi eseményekre is. A köszöntőt követően Fenyvesi Zoltán, a Veszprém megyei közgyűlés alelnöke tartott ünnepi beszédet és nyitotta meg a 2011 után újra megrendezett eseményt.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: jó látni, hogy Nagyvázsony őrzi a hagyományait, újakat teremt és ugyanakkor sikeresen pályázik. Fenyvesi Zoltán gratulált a falunak, hogy tavasszal is kitartott és azótai is kitart a kormány és a megyei közgyűlés értékei mellett, hangsúlyozva: Nagyvázsony jól harcolva nyert 150 millió forintot középületeire valamint a Nemzeti Várprogram legjelentősebb fejlesztése kezdődhet 2017-ben.

A köszöntőket követően Kandikó Csanád, nagyvázsonyi egyetemista tartott csodálatos időutazást a Kinizsi vár történelme kapcsán ismertetve a vár körüli középkori harcokat, küzdelmeket. A rövid kis történelmi műsort követően vette kezdetét Fésüs Ferenc és Fésüs Ádám zenész (és zenetanár) páros nívós muzsikájával a bál, ahol Horváth Richárd és zenekarának kiegészítésével – áramszünet dacára is – hajnalig tartott a tánc.

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.