2020. május 28., Emil, Csanád

Különleges mise volt az augusztus 9-i mise

lobmayer fotó2videóval frissítve

Augusztus 9-én, a nagyvázsonyi szentmisén különleges zenei élmény várt a hívekre.

A Lobmayer család kórusát hat testvér és a hozzájuk kapcsolódó gyermekek, házastársak alkotják. Az énekkarban énekel a családfő nagypapa is, így az énekesek 10 és 80 év közöttiek.

A hat testvér gyermekkorát meghatározta a muzsika, és már akkoriban kitelt belőlük egy kicsiny vegyeskar a szoprántól a basszusig minden szólammal. Azóta Isten áldásának köszönhetően 24 főre bővült a család, és megújulva, megerősödve folytatódik a családi éneklés. A családi körön túl másokat is szívesen megajándékoznak éneklésükkel. 2013-ban a család egy dániai turnén vett részt, melyet további fellépések követtek Budapesten. Idén a veszprémi nyári templomi koncertsorozat keretén belül léptek fel augusztus 9-én 20 órakor a veszprémi Szt. Margit templomban Lobmayer Ilona orgona koncertjén. Előtte Nagyvázsonyban is énekelnek ugyanazon napon, augusztus 9-én, a vasárnapi szentmisén (11.15 óra), amit követően egy rövid koncertet adtak. A család szerzetes pap tagja, Imre atya fog koncelebrálni a szentmisén, és ezüstmisés áldásban részesíti a nagyvázsonyi híveket.

Lobmayer Judit nővér, a Patróna Hungária Gimnáziumot fenntartó szerzetes rend tartományfőnöke vezetésével a család még egyszer, augusztus 11-én visszatért Nagyvázsonyba, ahol a Várpanoráma szervezésében fogatos túrán, lelki napon vettek részt a család tagjai illetve kipróbálják Rózsi néni langallóját is.

A fogattúráról készült kisfilm:

 

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.