2020. julius 10., Amália

Csebi Pogány Péter díszpolgár lett, Kandikó Zoltán, Parrag Ákos és Piltman Miklós kapta az idei Nagyvázsony Jó Hírnevéért-díjakat

díszpolgár portréCsebi Pogány Péter (címfotónkon) az augusztus 20-i ünnepség keretében vehette át Nagyvázsony Díszpolgára kitüntető címet, míg Kandikó Zoltán (“Sin”), Parrag Ákos és Piltman Miklós pedig a Nagyvázsony Jó Hírnevéért-díjakban részesültek. Cikkünkben letölthetőek a laudációk is. 

tömeg

Csebi Pogány Péter és Judit asszony a zsúfoltságig megtelt teremben, díjátadás előtt

Az ünnepség alkalmából Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt és külön köszöntötte a díjazottakat is. Nagyvázsony Község Képviselőtestülete július 28-án döntött úgy, hogy életútjára, több évtizedes közösségi szolgálatára és a német nemzetiségi munkára tekintettel Csebi Pogány Péternek díszpolgári címet adományoz. Az 1936-ban Győrben született díszpolgár 1956-os tevékenységét, az emigrációban betöltött magyarság-szolgálatát és 28 éves nagyvázsonyi közösségi munkáját taglaló életrajz letölthető innen: Csebi Pogány Péter laudációja.

Fábry Szabolcs polgármester olvassa fel a laudációt

Fábry Szabolcs polgármester olvassa fel a laudációt

Az oklevelet és emlékplakettet dr. Wellner-Jakus Tamás jegyző ismertetője után Fábry Szabolcs polgármester és Zékány Zsolt alpolgármester adták át Csebi Pogány Péternek. Nagyvázsony egyetlen díszpolgára 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül kapta meg kitüntetését. A díjazottat köszöntötte Rosta Sándor is, Balatonfüred díszpolgára, Csebi Pogány Péter barátja.

Parrag Ákos (verseny miatt nagyszülő képviselte), Kandikó Zoltán és Piltman Miklós Nagyvázsoy Jó Hírneve-díjazottak

Parrag Ákos (verseny miatt nagyszülő képviselte), Kandikó Zoltán és Piltman Miklós Nagyvázsoy Jó Hírneve-díjazottak

A nemzeti ünnep keretében Fábryné dr. Takács Tímea, a Pontes elnöke és Fenyvesi Zoltán alelnök kiosztották a 2008-ban alapított Nagyvázsony Jó Hírnevéért 2015-díjakat is. Idén Kandikó Zoltán világbajnok sportoló; Parrag Ákos, a tavalyi Balaton Vágta győztese és a Nemzeti Vágta döntőjébe jutott lovasember valamint Piltman Miklós vállalkozó, ácsmester, a hazai ácsversenyek támogatója és megszervezője vehette át a helyi civil elismeréseket. A korábbi esztendők díjazottjai, cikkei  elolvashatóak portálunkon, ha a cimkék között a díjra kattint illetve cikkünk végén is.

Kandikó Zoltán laudációja innen letölthető:Kandikó-Zoltán_önéletrajza

Parrag Ákos méltatása innen letölthető: Parrag Ákos laudáció

Piltman Miklós laudációja pedig itt tölthető le: Piltman Miklós laudáció

Az ünnepség keretében a Német Nemzetiségi Önkormányzat átadta hagyományos sport-vándorserlegét is, amelyet Kandikó Zoltán vehetett át Taubert-Koenig Gabriella és Hauck Adrienn képviselő hölgyektől. Az ünnepséget a Petőfi Színház művészeinek műsora zárta, ahol Halas Adelaida, Keller János és Kőrösi Csaba adott gyönyörű programot Szent István ünnepének alkalmából.

Fotó: Mesterházi József

Nagyvázsony Jó Hírnevéért díjazottai:

2008: Kiss József tanító ph, Jobbágyi József lovasiskola vezető ph, Varga Béla népművelő ph (díjátadó: Pontes és Fábry Szabolcs polgármester). 2009 (díjátadó: Pontes és Bernáth Ildikó orsz. gy. képviselő): id. Strenner Zoltán volt polgármester ph., Hock József volt jegyző, dr. Horváth Balázs volt országgyűlési képviselő ph. 2010: Csebi Pogány Péter német önkormányzati elnök, Császár Ottó volt tanácselnök ph., Tál Zoltánné pedagógus-nyugdíjas klub elnöke (díjátadó: Pontes és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes). 2011: Kőrösi Csaba színművész, Tarsoly László kovácsmester és múzeumalapító, Wágenhoffer Károlyné pedagógus és nemzeti díjas lovas tanárnő (díjátadó Pontes és Horváth Zsolt volt orsz. gy. képviselő). 2012: Mesterházy József erdész, vállalkozó, amatőr fotós; Hock Ferenc, a lovasegyesület elnöke és a Nemesleányfalu Jövője Alapítvány (díjátadó Pontes és V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár), 2013: (díjátadó: Lasztovicza Jenő orsz. gy. képviselő, megyei elnök és Pontes) Horváth Richárd és cigányzenekara, Kinizsi Táltosai Néptáncegyüttes, Szigeti Balázs paraolimpiai bajnok. 2014.: Litkai Gergely humorista; Kelemen Miklós v. NBI-es labdarúgó, edző; Vázsonyi Kürt Alapítvány (díjátadó: Fábry Szabolcs és Jobbágyi Józsefné).  Ph.: posztumusz.

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.