2018. julius 21., Dániel, Daniella

Építész-hallgatók Nagyvázsony jövőjéért

20150919_161146Krizsán András, Ybl-díjas építész vezetésével mintegy 30 építész-hallgató járt Nagyvázsonyban, hogy segítsék a Nemzeti Várfejlesztési program illetve a település több projektjének előkészítését.

A Széchenyi István Egyetem Ybl Miklós Karának 30 építész-hallgatója látogatott el Nagyvázsonyba. A diákokat kísérő Krizsán András, Ybl-díjas építész (neve ismerős lehet olvasóinknak, hiszen 2012-ben a Pontes Alapítvány szervezett kiállítást többek között az ő munkásságát is bemutatva – erről itt írtunk korábban) vezetésével a tanítványok felmérik a Kinizsi Vár, a pálos kolostor környezetét illetve a lovasiskola és a Szent Jakab-romok melletti legelőt, hogy tanulmányokkal, makettekkel segítsék a várfejlesztés, a kolostorrekonstrukció és az igásló-központ fejlesztési munkálatainak előkészítését.

20150919_150227

Fábry Szabolcs és Krizsán András az építész-hallgatókkal

A csoportot Fábry Szabolcs polgármester fogadta és ismertette a község múltját, jelenét illetve terveit, majd a társaságot a településvezető kísérte a helyszínekre. A hallgatók az ősz folyamán többször visszatérnek a faluba, hiszen a két fél éves tantárgy keretében szakmai gyakorlataik, tanulmányi munkájuk témája Nagyvázsony és a település fejlesztési elképzelései. Az elkészült tanulmányokat, maketteket az Ybl főiskolán, várhatóan ősz második felében mutatják be a diákok a keddi tantárgy keretében.

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.